Vijesti / Scena

Ovog četvrtka počinje Jailhouse festival u Lepoglavi! Evo što vas sve očekuje

Ovog četvrtka počinje Jailhouse festival u Lepoglavi! Evo što vas sve očekuje

Za nekoliko dana u Lepoglavipočinje osmo izdanje Jailhouse festivala. Ovogodišnje izdanje trajat će od 10. do 15. kolovoza (od četvrtka do nedjelja), a posjetitelje očekuje više od 20 aktivnosti i 9 izvođača.

Prvi će dan biti obilježen sjajnim koncertima i smijehom do suza. Tako će u četvrtak, 10. kolovoza, nastupiti lepoglavski bend „Treća smjena“ te dečki iz kluba komičara „Studio smijeha“ - Tin Sedlar, Saša Turković, Tomislav Primorac te Marko Dejanović. Poslije večeri komedije, Treća smjena ponovno nastupa s Tomislavom Golubanom. Tomislav Goluban je blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dan festivala počinje Escape Room koji će trajati ukupno četiri dana. Escape Room će se prvi put odvijati na SRC-u u Lepoglavi, a rješavanje zagonetki bit će još zanimljivije, izazovnije i teže. U popodnevnim satima odvijat će se radionica „Znanstvene čarolije“ idealna za one najmlađe - radionice traju oko 45 minuta, a sve „kemikalije“ koje se koriste u izvođenju pokusa potpuno su bezopasne. U večernjim satima slijedi košarkaški turnir koji svi očekuju - NUM Hakl 3 na 3 koji se održava od 2002. godine te svake godine sudjeluje 15-ak ekipa iz cijele Hrvatske (i inozemstva) koje se bore za pobjedu do zadnjeg koša uz podršku vjerne i dobro raspoložene publike.

Subota, treći dan festivala, sadržajno je najbogatiji dan. Savjet mladih grada Lepoglava organizira radionicu „Trabunjanje s razlogom?! Kako i kome?“ s ciljem pokretanja aktivnosti od važnosti za mlade s područja grada Lepoglave i šire. U suradnji s lepoglavskim udrugama, BK Lepoglava i USR Sport za sve organizira se brdska biciklijada. Vozit će se poznatom rutom – Vilinskom špicom, a na Vodelju je za sve posjetitelje osigurana okrijepa. Za one koji vole putovanja, pripremljena su putopisna predavanja na kojima sudjeluju popularni „Putoholičari“ te Varaždinci Alen Kušćar i Ana-Marija Bunić. Prije koncerta, posjetitelji se mogu osvježiti na studentskim igrama jer će atmosferu dodatno zagrijati natjecateljske aktivnosti te uživanje u hladnim i osvježavajućim (bez)alkoholnim pićima.

Subota navečer također je rezervirana za koncerte jer slijedi koncert predgrupa Sacred Eternity, Richter i Ogenj. Nakon toga stiže glavni izvođač, a to je ove godine grupa Pips, Chips & Videoclips. Uz hitove „Poštar lakog sna“, „Malena“, „Gume na kotačima“ i „Htio bi da me voliš“, zasigurno nitko neće ostati ravnodušnim.

Nedjelja je rezervirana za odbojku na pijesku na novouređenom igralištu na ŠRC-u u Lepoglavi. U popodnevnim satima održat će se predavanje Astronomskog društva uz isprobavanje teleskopa i pogled na zvjezdano nebo. Četvrtog dana, u večernjim satima posjetitelje očekuje i koncert grupe Trnje i predstava Kerekesh Teatra „Sve u 3“.

U ponedjeljak, petog dana, održava se lov na blago. Blago koje će pronaći zasad je iznenađenje, ali kao i uvijek, očekuje se napeta potraga na raznim lokacijama u Lepoglavi. U večernjim satima održava se Nogač 3 na 3 na kojemu sudjeluju ekipe iz cijele Hrvatske, ali dobrodošle su ekipe i iz susjedne Slovenije i šire. Za one koji žele saznati više o Aboridžinima i njihovoj filozofiji, namijenjeno je edukativno predavanje Nove akropole iz Varaždina.

Posljednji dan festivala održat će se Quiz night. Najposjećenija edukativna aktivnost ove će godine doživjeti 6. izdanje na Jailhouse festivalu. Pravila ostaju ista – 10 timova po četiri člana love titule najboljih kvizaša. Jailhouse festival 2017. godine završit će u filmskom duhu uz jedinstveni doživljaj kina pod zvjezdanim nebom. Prikazivat će se film „Dobri momci“.

Podsjetimo, glavni organizator Festivala je Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave, a program će provesti u partnerstvu s Astronomskim društvom Lepoglava, USR-om Sport za sve Lepoglava, Ženskim odbojkaškim klubom i Biciklističkim klubom Lepoglava dok će logističku podršku organizatorima pružati Turističko-kulturno-informativni centar. Glavni pokrovitelj Jailhouse festivala je Grad Lepoglava, a financijsku podršku osigurali su i brojni sponzori.

Jailhouse je poznat po tome što se temelji na volonterizmu pa će tako i ove godine u provedbu biti uključeno oko 40 volontera. Za pojedine radionice i aktivnosti trebat će se prijaviti popunjavanjem obrazaca koji će biti dostupni na Facebook stranici Jailhousea (https://www.facebook.com/jailhouse.lepoglava/) te na web stranici (http://jailhouse.num.hr/).

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!