Vijesti / Scena

55. rođendan manifestacije

POČINJE PORCIJUNKULOVO 2019. Svečano otvorenje uz vatromet i koncert Jelene Rozge

POČINJE PORCIJUNKULOVO 2019. Svečano otvorenje uz vatromet i koncert Jelene Rozge
TZ grada Čakovca/M.M./A.N.

Donosimo program za prvi dan dugoočekivane manifestacije. Tko se sprema danas u Čakovec?

Dugoočekivana kulturno-turistička manifestacija Porcijunkulovo u svom 55. izdanju donosi bogat program, piše eMeđimurje.

Od 30. srpnja do 4. kolovoza posjetitelji će imati priliku uživati u domaćim proizvodima i rukotvorinama lokalnih proizvođača i majstora, šetati ulicom kišobrana uživati u besplatnim koncertima i aktivnostima te velikoj enogastronomskoj ponudi. 

Prvog dana manifestacije, u utorak, 30. srpnja očekuje vas niz aktivnosti koje će se odvijati na više lokacija diljem grada Čakovca. Tako će se u jezeru oko Starog grada s početkom u 9 sati održati dvosatna kreativno-edukativna radionica Artkreativ za djecu, dok će se više dječjeg programa odvijati na istoj lokaciji u večernjim satima od 18:30 do 20:30 uz igraonicu i radionicu ‘Kao prvo, zagonetno drvo’ pod vodstvom Matije Bobeka.

U Perivoju Zrinskih upriličit će se i otvorenje festivala ‘Budi sretna priča jednog medvjedića’ uz prigodan program i dobrotvornu tombolu Udruge Murid, dok će se u centru grada s početkom u 18 sati održati Oaza romantike u srcu Porcijunkulova, nastup čakovečkog pijaniste Nikole Grabara.

Također, s početkom u 18 sati započinje i otvorenje izložbe starih tiskanih kuharica i rukopisnih bilježnica s receptima – “Kuharice i bilježnice naših baka” u Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ Čakovec. U crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu u 18 sati započet će prvi dan trodnevnice za blagdan Gospe od Anđela - Porcijunkule, koju predvodi fra Ilija Mijatovič, voditelj HKM u St.Pöltenu i nad-dušobrižnik za Austriju pri Ravnateljstvu dušobrižništva za Hrvate. Uslijedit će franjevačka krunica, a nakon toga slavlje svete mise. 

Približavajući se večernjem programu u Perivoju, od 19 sati moći ćete kušati međimurska vina na jednom od ovogodišnjih noviteta, ‘VINO-GRAD’ - neodoljiv svijet vinske kapljice, dok će se vrhunac prvog dana, svečano otvorenje manifestacije Porcijunkulovo 2019., uz vatromet održati u 20 sati u atriju Muzeja Međimurja. Nakon službenog otvorenja, na glavnu pozornicu u jezeru Starog grada Zrinskih staje pop pjevačica Jelena Rozga!

Zabavan sadržaj organiziraju i lokalni ugostiteljski objekti pa tako možete posjetiti The Garden Bar & Kitchen i predstavljanje kombinacije craft piva, sjajne hrane i glazbe, zatim glazbenu večer u Gradskoj kavani, Ljetnu piknik terasu u American baru Dollar, Književnu večer s Tinom Čatlaić u Bistrou Beška, program Full gas u Caffe baru Paladin, koncert Pastira u Fox i Shpitza barovima, live svirku u Caffe baru Millenium, Vrt pive na otvorenoj terasi Uska ulica - Arcus Caffe, večer uz DJ Poncija na terasi Stross ili Vinski vrt u Drink & Music Clubu Podroom. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6009

Reci što misliš!