Vijesti / Scena

ZA KREATIVCE

VELIKI USPJEH VANIME Tri filma osvojila nagrade na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Sisku

VELIKI USPJEH VANIME Tri filma osvojila nagrade na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Sisku
Filmsko-kreativni studio VANIMA

Varaždinski filmaši kući su se vratili s nekoliko nagrada...

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece posvećena je filmskim stvarateljima osnovnoškolskog uzrasta. Na Reviju je bilo prijavljen 221 film, a na sedam službenih projekcija prikazano je 89 filmova koje je izabrala selekcijska komisija u sastavu redateljica Čejen Černić, producentica i redateljica Marina Andree Škop i medijska pedagoginja Astrid Nox.  

Svih sedam filmova koje je prijavio Filmsko-kreativni studio VANIMA je ušlo u službenu konkurenciju, a tri su osvojila nagrade, što je veliko priznanje mladim varaždinskim filmašima. Stručni žiri Revije (savjetnica u Uredu pravobraniteljice Maja Flego, redatelj Tomislav Šoban i direktor fotografije Boris Poljak) je dodijelio 1. nagradu animiranom filmu 'Munje gromovi i naši strahovi', posebno priznanje animiranom filmu 'Paralele crvene i bijele', dok je žiri djece 2. nagradu dodijelio TV reportaži '145 godina žute zgrade'.

Osvojena nagrada stručnog žirija osigurava jednom od filmaša Filmsko-kreativnog studija Vanima put u Kraljevicu na Ljetnu školu filma. 

0fccb97fe29b381a0d88d8b3420a3399.jpg?v=2

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!