Vijesti / Scena

VANIMA

U Varaždinu obilježen 18. Međunarodni dan animacije, publika uživala u novonastalim animiranim filmovima

U Varaždinu obilježen 18. Međunarodni dan animacije, publika uživala u novonastalim animiranim filmovima
Vanima

Publika je mogla vidjeti i pobjedničke filmove za djecu s ovogodišnjeg jubilarnog desetog VAFI & RAFI festivala.

I ove je godine udruga VANIMA u suradnji s ASIFA Hrvatskom i POU Varaždin u varaždinskom kinu Gaj obilježila Međunarodni dan animacije. Mnogobrojna publika imala je prilike vidjeti novonastale animirane filmove VANIME, ali i pobjedničke filmove za djecu s ovogodišnjeg jubilarnog desetog VAFI & RAFI festivala.

Osim animiranih filmova autora koji redovno rade u grupama za animirani film, premijerno su prikazani i filmovi nastali u sklopu ovogodišnjih petnaestih po redu Ljetnih filmskih radionica u kojima je sudjelovala grupa djece, ali i skupina obrazovnih djelatnika koji žele ovu aktivnost pokrenuti u svojim školama.

Publika je imala prilike vidjeti i dva animirana filma nastala u sklopu projekta 'Budi COOLturan i pARTacipiraj' koji su radili mladi članovi udruge DDICDP grada Varaždina, te film nastao u suradnji s mag.rehab.educ. Evom Brlek i učenicima Centra Tomislav Špoljar.

063a94bb766e86c80f8c3753dc82960f.jpg?v=2

- Raznovrsnost nastalih filmova, tehnike rada, različitost projekata i sudionika, od djece koji se po prvi puta susreću s animacijom, do redovnih članova, djece i mladih, odraslih sudionika, kao i osobe s intelektualnim poteškoćama mnogo govore o širini našeg djelovanja u razvoju audiovizualne djelatnosti na području Grada i šire - kazala je Dubravka Kalinić Lebinec, jedna od voditeljica VANIME.

- Javnom projekcijom zaokružujemo ovogodišnji rad i slavimo 33 godine postojanja udruge. Ove smo godine realizirali 10. VAFI & RAFI festival i 15. Ljetne filmske radionice, te smo kao partneri sudjelovali na dva projekta financirana od strane Europskog socijalnog fonda - 'Budi COOLturan i pARTacipiraj' realiziran je u suradnji s DDICDP grada Varaždina, dok u projektu 'Svi smo mi kultura' koji radimo s Udrugom mladih V.U.K. imamo još nekoliko aktivnosti do završetka. Ujedno smo krenuli s novim redovnim grupama gdje već nastaju nove priče, a filmove ćemo vidjeti dogodine - rekli su nam voditelji VANIME, Ana Sever i Hrvoje Selec.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!