Vijesti / Scena

ŽESTOKI ELEKTRIČNI CIRKUS

ŽESTOKA SVIRKA U ROGOZU ‘Ujedinjeno varaždinsko podzemlje’ organizira 2. studenog ŽEC fest

ŽESTOKA SVIRKA U ROGOZU ‘Ujedinjeno varaždinsko podzemlje’ organizira 2. studenog ŽEC fest
Žec fest

Za Žeca će te večeri u Rogozu svirati bendovi BKD, Senf, Devastation, Drone Hunter, Bednja i Corpse Grinder.

U varaždinskom klubu Rogoz u subotu, 2. studenoga, s početkom u 20 sati sprema se žestoka svirka. ‘Ujedinjeno varaždinsko podzemlje’ organizira ŽEC fest u spomen na nedavno preminulog Željka Novaka Žeca, ikonu lokalne metalske i punk scene.

Žestoki električni cirkus, što je značenje akronima ŽEC, okupit će šest bendova, čiji su članovi Žecovi frendovi i poznanici ‘koji su s njim dijelili vlakove, buseve, aute i klupice, gutljaje, kune, osmjehe i suze’, stoji u najavi.

Za Žeca će te večeri u Rogozu svirati bendovi BKD, Senf, Devastation, Drone Hunter, Bednja i Corpse Grinder.

Prvi put nakon 11 godina, u djelomično novoj postavi i s novim stvarima, na pozornicu dolazi sinonim za varaždinski death metal, Corpse Grinder. Bit će to njihov povratnički nastup.

- Žec me je unatrag par godina često znal pitati: ‘Pa, dobro, kad bute opet svirali?!’, a ja sam mu isto tak često odgovaral da budemo skoro, nek se još malo strpi. Nažalost, nije nas dočekal, i ovaj koncert nebu ko inače gledal iz publike, nego iz VIP zone negdi u visini. Nadam se da ga nebumo razočarali, kao ni ostalu ekipu! - poručuje Tomislav Novosel Tompa, alfa i omega Corpse Grindera.

Zatim je tu Bednja, (post) black metal bend iz Varaždina, ‘najmračniji i najhladniji bend u okolici’, koji je nastao, kako kažu, ‘spojem mrznje, frustracija, otpora i energije’.

‘Obožavatelji riffova’, članovi Drone Huntera, dobro poznati bend na varaždinskoj sceni, nastupit će prije Bednje.

Šest bendova, klub Rogoz, Varaždin, 2. studenoga, vrata u 20 sati, svirka u 21, pa onda sve do iza ponoći - prvo izdanje ŽEC festa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video