Vijesti / Scena

Riječki metal bend

RIJEČKI METALCI Žestoki Keops ovaj petak nastupa u Caffe baru Sloboda

RIJEČKI METALCI Žestoki Keops ovaj petak nastupa u Caffe baru Sloboda
Facebook Keops

Ljubitelji odlične hrvatske metal glazbe napokon će doći na svoje uz okorjele riječke metalce - Keops, ovog petka s početkom u 21 sat u Caffe baru Sloboda.

Keops je hrvatski metal bend koji su u Rijeci osnovali gitarist Bruno Mičetić i njegova sestra, klavijaturistica Mirjana Mičetić.

Grupa je u samom početku objavila demo s kojim je sudjelovala na festivalu 'Ritmi Globali Europei' u Italiji i osvojila prvu nagradu u kategoriji za najbolji bend.

Nakon toga, bend je imao turneju po Italiji, promijenio je glavnog pjevača i počeo raditi na originalnom materijalu za prvu ploču. Prvi studijski album 'Keops' snimljen je u studiju Plavi film Zagreb, pod producentom Tonijem Lovićem, a objavljen je 2012. godine u izdanju Croatia Records.

Najuspješniji singlovi s tog albuma su 'Kako da te prebolim', 'Na vrijeme' i 'Otkad je otišla'. Također, album je bio četvrti na listi najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Na drugom studijskom albumu 'Lice sudbine' iz 2015., bend je promijenio producenta i započeo suradnju s Davorom Tomićem iz metal benda Otac, što se pokazalo kao dobra odluka za bend jer im je dao progresivniji i moderan zvuk.

Na drugom albumu bend je snimio i obradu 'Čedna gradska lica', jednu od najpopularnijih pjesama jugoslavenskog hard-rock sastava Atomsko Sklonište.

Keops je surađivao s poznatom hrvatskom glumicom Renatom Sabljak na pjesmi 'Mjesto koje vjeruješ', a sa singlovima poput 'Rat', 'Odlazim' i 'Pred lice sudbini' zauzeo je prva mjesta na hrvatskim glazbenim listama.

Pored dva studijska izdanja, Keops je snimio i nekoliko kompilacija: 'Ritmi globali Europei', 'Rocument' i 'Zagrebački festival' (2015. i 2016.). 

Koncert je na rasporedu u petak, 15. studenog, u Caffe Baru Sloboda od 21 sat. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video