Vijesti / Scena

PROGRESSIVE ROCK

PO PRVI PUTA U VARAŽDINU Koprivnički sastav Acid Hags i Ivan Grobenski u subotu na Slobodi

PO PRVI PUTA U VARAŽDINU Koprivnički sastav Acid Hags i Ivan Grobenski u subotu na Slobodi

Tri dana nakon zajedničkog nastupa s američkim stoner rock velikanima All them Witches u Slobodu stiže koprivnički progressive rock bend Acid Hags.

Momci će na svojoj varaždinskoj premjeri predstaviti stvari s prvog albuma ali i nekoliko novih pjesama koje će biti objavljene na samom početku 2020. godine. 

Acid Hags je instrumentalni trio iz Hrvatske koji svira svoju progresivnu & psihodeličnu rock glazbu. Band je počeo sa radom 2016. godine, a do sada su izdali jedan album 'Wild' 2018. godine, te u siječnju 2020. godini planiraju izdati novi album sa kojeg već izvode neke pjesme live. Nepravilni ritmovi, glasno i dinamično, te neočekivano, psihodelično putovanje kroz progresivni i ambijentalni rock sa dodatkom eksperimentalnog jazza i čvrstoćom metala. Jednom riječju 'čudno'.

Trenutna postava banda su Aleksandar Vrhovec (gitara), Borna Ilić (bass), Denis Kuzel (bubanj).

Ivan Grobenski poznat je na sceni kao član i frontmen umjetničkog Moskau, ali tek u projektu iza vlastitog imena i prezimena skida sve maske i donosi svoju najizravniju i najiskreniju glazbu dosad.

Njegov prvi album Lessons in 'Life and Love' s pravom je dočekan hvalospjevima regionalne kritike (debitant godine (StereoArt), najbolji albumi prvijenci (Muzika.hr), najbolji regionalni albumi (Gle.co.rs)), budući da predstavlja sam vrh ovdašnjeg kantautorskog outputa prošle godine, a lo-fi produkcija produbljuje osjećaj izravnosti ovog konfesionalnog materijala koji na trenutke može zazvučati poput nečega što bi Lou Reed pisao skidajući se s dopa.

Grobenski aktivno surađuje i s ostalim glazbenicima na sceni (Gentleman, Dimitrije Dimitrijević itd.), a producent je i nekoliko izdanja (Klinika Denisa Kataneca – Nikta Zorja, Dimitrije Dimitrijević – Južno EP ; Ponestaće EP i Demoler Demoler - Demoler).

U 2018. godini izlazi drugi studijski album 'On Death & Other Problems', a početkom ove godine i live album 'Ivan Grobenski & The Broken Heavenly Orchestra Live From Hell'' koji najavljuje i neki novi glazbeni smjer budućih izdanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video