Vijesti / Scena

najbolja odluka u životu

TEA LOVREKOVIĆ Varaždinka glasom oduševila žiri showa 'The Voice': 'Sudjelovanje u natjecanju ostvarenje je svih mojih snova'

TEA LOVREKOVIĆ Varaždinka glasom oduševila žiri showa 'The Voice': 'Sudjelovanje u natjecanju ostvarenje je svih mojih snova'
Dario Njavro/HRT

'Očekujem da ću ta divna prijateljstva zadržati, a show pamtiti kao veliko i dragocjeno iskustvo.'

Varaždinka Tea Lovreković izvedbom pjesme 'Always Remember Us This Way' Lady Gage oduševila je žiri televizijskog showa 'The Voice', koji se emitira na HRT-u 1.

Tome svjedoči i činjenica da su se tijekom izvedbe okrenuli svi članovi žirija: Davor Gobac, Ivana Vrdoljak Vanna, Massimo Savić i Ivan Dečak. Doživjela je to emotivno te se od sreće na sceni rasplakala, a nakraju odabrala tim Gobac.

Prvi nastup s tri godine

Ova 19-godišnjakinja iz Varaždina pjevati je, kaže, počela dok je imala tri godine.

- Prvi nastup imala sam u vrtiću za Božić, a uz to vežem anegdotu. Naime, tad sam 'osramotila' mamu jer sam se odlučila glupirati i zabavljati publiku da bi se riješila treme - prepričala je Tea, koja je kasnije nastupala i na festivalima dječjih vrtića, pjevala u dječjem zboru Štigleci.

- Potom sam upisala Malu školu lijepog pjevanja na Glazbenoj školi Varaždin kod profesorice Sofije Cingule koja me vodila na natjecanje u Slovačku. Pjevala sam i nekoliko godina u Društvu 'Naša Djeca' Varaždin i istodobno nastupala u lokalnim kafićima sa svojim bivšim bendovima - rekla je.

Danas živi s roditeljima i sestrom te čak osam pasa i studentica je Filozofskog fakulteta u Zagrebu, smjer kroatistika i lingvistika. 

- Osim pjevanja volim životinje, crtati i slikati, pišem poeziju, volim čitati i igrati video igre - dodala je.

Najbolja odluka u životu

Priznaje da se već duže vrijeme željela prijaviti na neki pjevački show, ali se nije usudila.

- Oduvijek sam se htjela baviti pjevanjem, a nisam znala kako se probiti - kaže uz smijeh.

- Sve što sam radila do sad bilo je na lokalnoj razini i nisam znala kako dalje napredovati. Odlučila sam izaći iz komfort zone i prijaviti se bez previše razmišljanja. Iskreno, bila mi je to najbolja odluka u životu! - priznala je.

Intenzivne probe

Tea ističe da je sretna što joj u showu 'The Voice' mentorira Davor Gobac.

- Iako sam ga unaprijed htjela izabrati, zbunila sam se i dvoumila kad su mi se okrenuli svi mentori, ali odlučila sam držati se prvobitne odluke i nije mi žao. Gopcu je jako stalo do svih nas u timu i da svi dostignemo svoj pjevački maksimum. Osim što je veliki profesionalac je i divna osoba, družimo se i izvan proba te se osjećamo kao velika obitelj - opisuje Tea.

S kandidatima tima Gobac rade pjevačica Detoura Gina Damjanović i producent Srđan Sekulović Skansi.

- Probe su jako intenzivne, ali ima puno zabave i smijeha te osobno vidim veliki napredak iz probe u probu.

Nastup ove subote

Na pitanje kako se nosi s tremom, Tea odgovara:

- Treme ima uvijek i mislim da je to očito u mojem nastupu, ali stvarno se trudim smanjiti je koliko god je moguće, a puno mi pomažu ljudi oko mene.

Ekipa je, dodaje, stvarno super, nije nikada stekla toliko dobrih prijatelja u tako kratkom vremenu.

- Nikad nisam bila okružena s toliko puno talentiranih ljudi, svi su posebni, svatko ima svoj prepoznatljivi stil pjevanja i stvarno su svi odlični pjevači. 

Nastup u showu 'The Voice' vidi kao svoju najveću priliku te najveći korak koji je ikada napravila.

- Biti dio tako velikog showa je ostvarenje svih mojih snova koje je premašilo moja očekivanja.

O pobjedi, kako kaže, ne razmišlja.

- Ne očekujem pobijediti i iskreno ne razmišljam o tome. Znam da se i nakon showa planiram baviti glazbom. Očekujem da ću ta divna prijateljstva zadržati, a show pamtiti kao veliko i dragocjeno iskustvo.

Tein nastup 'u nokautu' možemo pratiti ove subote, 25. siječnja, od 20.05 sati na HRT-u 1.

- Malo se bojim, jer je pjesma koju ću pjevati izazovna, dosta energična i skroz drugačija od pjesme koju sam pjevala na 'blindu'. Ipak, očekujem da se vidi moj napredak i uložen trud - kazala je zaključno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video