Vijesti / Scena

'Glazba srca mog'

ODUŠEVILI! Učenici Glazbene škole Varaždin briljirali u Komediji izvedbama mjuzikla

ODUŠEVILI! Učenici Glazbene škole Varaždin briljirali u Komediji izvedbama mjuzikla
Foto agencija Sjever

Bilo je to nešto novo za zagrebačku publiku koja možda i nije očekivala ovako profesionalan nastup mladih pjevača i članova orkestra iz Glazbene škole u Varaždinu.

Dvjema izvedbama u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija učenici varaždinske Glazbene škole još su jednom pokazali da se trud isplati. Mjuzikl 'Glazba srca mog' Ivana Josipa Skendera 16. veljače po prvi puta izveden je u Zagrebu, više od godinu dana nakon njegove praizvedbe u varaždinskom Kazalištu, a malo je reći da su svi prisutni bili oduševljeni nastupom.

Bilo je to nešto novo za zagrebačku publiku koja možda i nije očekivala ovako profesionalan nastup mladih pjevača i članova orkestra iz Glazbene škole u Varaždinu.

Kada se gotovo godinu dana nakon posljednje izvedbe u Varaždinu pružila prilika za suradnju sa Kazalištem Komedija, nitko nije dugo razmišljao već su svi žurno prionuli poslu i krenuli s probama.

Posljednjih su mjesec dana uspješno balansirali između brojnih školskih obaveza i čestih proba, ali su još jednom dokazali svoj glazbeni talent i opravdali povjerenje  cijelog umjetničkog tima mjuzikla koji su se od samog početka zalagali da se ostvari suradnja sa zagrebačkim kazalištem.

Ivan Josip Skender, poznati hrvatski skladatelj i dirigent ističe da mu je bilo zadovoljstvo napraviti mjuzikl za svoju školu kao i surađivati sa svim ovim sjajnim talentima koji su pokazali da je ovaj projekt nešto puno više od srednjoškolske produkcije. 

Režiju i dramaturgiju potpisuje Marina Pejnović koja priznaje kako je bilo puno posla pred cijelom ekipom, no istovremeno, nikad joj nije bilo ljepše raditi na ostvarivanju jednog projekta poput mjuzikla s ovim mladim ljudima.

Mladim glazbenicima svojim su savjetima pomogli i glumci varaždinskog HNK-a Barbara Rocco i Robert Plemić, te Ivan Čuić koji je samo radi ove izvedbe stigao iz Londona gdje trenutno živi i radi. Ivan je istaknu kako mu je rad sa cijelom ekipom predstavlja veliko zadovoljstvo te kako ni u jednom trenu nije dvoumio o svom dolasku na izvedbu u Zagreb.

Pravi je užitak bio svim sudionicima mjuzikla nastupiti 'daskama koje život znače'. Glazba srca mog mjuzikl je koji oduševljava na prvu, a glazba koju izvode učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu okupljeni u orkestar djeluje toliko profesionalno i uigrano, toliko da bi mogli zaključiti da i oni igraju jednu od glavnih uloga u ovom mjuziklu.

Prisutni kritičari i eminentni dramaturški stručnjaci bili su oduševljeni izvedbom učenika te su i sami istaknuli koliko su ostali ugodno iznenađeni njihovim profesionalnim pristupom i njihovom izvedbom.

Snimka izvedbe mjuzikla biti će emitirana na programu Hrvatske radiotelevizije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video