Vijesti / Scena

Novi singl

'IRSKA' Crna Kronika lansirala novi singl: 'Zanimljiva i energična skladba koja će vas potaknuti na razmišljanje'

'IRSKA' Crna Kronika lansirala novi singl: 'Zanimljiva i energična skladba koja će vas potaknuti na razmišljanje'
Crna Kronika

'Irska' se bavi modernim hrvatskim snom o bijegu u povoljniju društvenu sredinu.

Nakon pjesama 'Drži ritam' i 'Politika', Crna Kronika je izbacila treći singl 'Irska' koji se bavi modernim hrvatskim snom o bijegu u povoljniju društvenu sredinu.

Novi singl se također nalazi na prvom albumu 'Drž'te glavu iznad vode'.

- Utopija ili realno ostvarenje egzistencijalnih ciljeva, 'Irska' je u svakom slučaju zanimljiva i energična skladba koja će vas uveseliti i potaknuti na razmišljanje. Žestoka 'punk-erica' koja se bavi egzodusom mladih ljudi sa ovih područja na rad ili trajno preseljenje u zapadne zemlje. Pametni, obrazovani i nezadovoljni stanjem u svojoj domovini, izigrani od samoproglašenih društvenih i političkih elita traže za sebe normalan i pristojan život, svoj komad neba i sunca, bez namjere da se vrate (,….ne okreći glavu sine,). Zadnjih par godina Irska postaje sinonim za sve one koji su izgubili nadu da će se na ovim prostorima nešto promijeniti na bolje - poručuje bend.

Singl, kao i cijeli album, snimljen je u studiju Road Production - Ljutomer, miksan u Zagrebu - Dražen Gavrilović @Pod.Room Studio, a mastering je napravljen u Njemačkoj, u studiju Saše Novaka - OHHO Mastering. Redatelj spota je Tomislav Kiš, a autor fotografija je Daniel Hampamer Kiga.

Evo kako to zvuči.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!