Vijesti / Scena

Samostalna izložba

Nemanja Cvijanović izložio svoje radove u palači Sermage i Galeriji 'Zlati ajngel'

Nemanja Cvijanović izložio svoje radove u palači Sermage i Galeriji 'Zlati ajngel'
TZGV

Umjetnik koji će staviti petokraku na riječki neboder ima izložbu u Varaždinu.

Kako javljaju iz Gradskog muzeja Varaždin, nakon odgode izložbe Nemanje Cvijanovića, od 29. travnja sve je krenulo dalje kako se planiralo.

I ove godine GMV u suorganizaciji s Galerijom 'Zlati ajngel' ostvarit će tri zajednička izložbena prorgama, kojima je poveznica predstavljanje suvremene likovne scene grada Rijeke, Europske prijestolnice kulture u 2020. godini.

Odabir autora i koncept izložbi potpisuje Marijan Špoljar, a prvi od trojice riječkih umjetnika u ovoj izložbenoj suradnji je Nemanja Cvijanović.

Samostalna izložba može se razgledati od srijede 29. travnja do 10. svibnja. Galerija Zlati ajngel: utorak – petak od 18 do 20 sati, subota i nedjelja od 10 do 12 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.

GMV Palača Sermage: utorak – petak od 9 do 17 sati, subota i nedjelja od 9 do 13 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane zatvoreno.

Nemanja Cvijanović diplomirao je slikarstvo 1998. na Accademia di Belle Arti (Akademija lijepih umjetnosti) u Veneciji.

Poslijediplomski studij Projektiranja i produkcije vizualnih umjetnosti završio je 2010. pri Facolta di Arte e Design (Fakultet za dizajn i umjetnost) u Veneciji. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, HDLU-a Rijeke i HDLU-a.

Profesionalno surađuje s talijanskom galerijom T293 iz Napulja. Iza njega je i predavačko iskustvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Akademiji lijepih umjetnosti u Veneciji. Koordinator je programa Kuhinja različitosti, jednog od sadržaja u sklopu manifestacije RIJEKA 2020. – Europska prijestolnica kulture.

Organizatori cjelogodišnjih događanja predstavljaju ga riječima: 'međunarodni vizualni umjetnik i dugogodišnji samostalac, ali i predsjednik Samoupravne interesne zajednice i voditelj Galerije SIZ. U svojim se radovima bavi propitivanjem društveno-političkih tema, uspostavljajući veze s događajima iz nedavne prošlosti, fasciniran fenomenom kolektivne memorije. Progovara naglašavajući poziciju odgovornosti i osviještenosti prema anomalijama suvremenog društva, pri čemu promatrače uvodi u intrigantan odnos prema memoriji, promjenama vrijednosnih sistema, propagandi, konzumerizmu i masovnim medijima.'   

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video