Vijesti / Scena

odgovorio na 24 pitanja

JAN KEREKEŠ ZA 24 SATA 'Ljeto planiram provesti aktivno. Nadam se kulturi, koncertima i socijalizaciji'

JAN KEREKEŠ ZA 24 SATA 'Ljeto planiram provesti aktivno. Nadam se kulturi, koncertima i socijalizaciji'
YouTube screenshot

'To mi je najduža pauza od glume i nadam se da je posljednja.'

Jan Kerekeš imao je napornu 2019. godinu s odigrane 272 predstave, a koronavirus ga je 'prisilio' da se trenutačno malo umiri. Na YouTube kanalu 24sata odgovorio je na 24 pitanja.

Kad je tata čuo da ću njegovim stopama, rekao mi je: 'Joj Jan, jesi li ti siguran u to'. Savjetovao mi je i da idem polako, jer će se sve riješiti, rekao je za 24 sata Jan Kerekeš, glumac i sin proslavljenog hrvatskog glumca Ljubomira Kerekeša.

Odgovorio je na 24 pitanja za 24 sata gdje se raspričao o glumačkom pozivu, što radi u slobodno vrijeme te kako je situacija s koronavirusom utjecala na njega.

Prije šest godina je s ocem osnovao Kerekesh teatar.

- Glavnu riječ u našem teatru vode žene, vjerovali ili ne. Ja sam onaj koji predlaže, ali uvijek se na kraju sluša ili mama ili sestra ili voditeljica marketinga - priznao je Jan. Tako je, kaže, i u privatnom životu gdje je njegova uvijek zadnja, ali to je - 'da, draga'. 

- Veći veseljak u mojim godinama je bio tata, a sada, kako se on naglo postarao, sad sam ja malo veseliji - rekao je.

Smatra kako neće tako lako nadmašiti očevu izvedbu 'Dimnjačar'. No zato kaže da su 'Krtice' predstava na koju je najponosniji. 

- To je monodrama. Odigrao sam je 200 puta u nepunih pet godina. I baš mi je drago zbog toga, sam sam na sceni, a to je najteži glumački zadatak. Jako teško da će nadmašiti 'Dimnjačara'. U ovom položaju tijela nakon sat vremena jako vas boli kralježnica. Zato, 1300 izvedbi? Jedino ako izmisle metalnu kičmu - rekao je Kerekeš.

U 2019. godini odigrao je 272 predstave diljem Hrvatske, a pitali su ga kako po tom pitanju trenutačno stoji u 2020.

- Sad je koronska brojka, ali mislim da sam u prva tri mjeseca došao do 80-ak predstava. To mi je najduža pauza od glume i nadam se da je posljednja - rekao je. 

Hrvatski film koji ga od srca može nasmijati je 'Kako je počeo rat na mom otoku', a jugoslavenski 'Tko pjeva zlo ne misli'. Osim glume, bavi se i glazbom. Nastupa s bendom Cold Snap, gdje je vokal. Prije nekoliko godina u spotu za pjesmu 'Monster' kritizirali su pedofiliju u Crkvi. 

- Nakon toga mi se javilo nekoliko svećenika. Svećenik koji razumije situaciju i nažalost poznaje probleme u društvu ustupio nam je korištenje Crkve za potrebe spota, dok je nekolicina svećenika negodovala, odnosno nisu shvaćali poantu spota - rekao je te dodao kako mu je gluma definitivno posao, a glazba hobi. Ispušni ventil mu je 'ribičija' i sport. 

- Ljeto planiram provesti aktivno, da nisam zatvoren doma. Nadam se kulturi, koncertima i socijalizaciji - rekao je.

Cijeli intervju pogledajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video