Vijesti / Scena

emil veliki

IN MEMORIAM Preminuo glazbenik Emil Marciuš: 'Nježni dive, počivao u miru!'

IN MEMORIAM Preminuo glazbenik Emil Marciuš: 'Nježni dive, počivao u miru!'
Facebook

'Ova ljudina, mrcina, gromada od čovjeka Emil Veliki, a danas ga više nema među nama', istaknuo je redatelj Mario Kovač...

Glazbenik Emil Marciuš, poznatiji kao Emil Veliki, preminuo je u nedjelju u 50. godini. Kako piše eMedjimurje, Emil se dugo godina bavio glazbom u više bendova, a vrhunac mu je bio bend Waitapu s kojim je imao i međunarodne uspjehe, svirajući na festivalima po Europi.

- Prije manje od godinu dana spili smo si pivo nakon promocije moje knjige u Čakovcu i razmijenili ploče bendova: Ova ljudina, mrcina, gromada od čovjeka Emil Veliki, a danas ga više nema među nama. Ova 2020. je stvarno ukleta i prokleta godina! Nježni dive, počivao u miru! - oprostio se od glazbenika kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, pišu 24 sata.

Marciuš se dugo godina bavio glazbom i svirao u više bendova. Vrhunac glazbene karijere bio mu je bend Waitapu. Bio je i, između ostalog, organizator niza koncerata alternativne glazbe, pokretač kulturnih i glazbenih projekata te dugogodišnji suradnik Ljeta u gradu Zrinskih. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video