Vijesti / Scena

Lepoglavčan Dorian Varović 'izbacio' spot za pjesmu 'Stand'

Varović: Glazba je dio mene, bez nje sam nepotpun

Varović: Glazba je dio mene, bez nje sam nepotpun
Dorian Varović

Široj je javnosti poznat ponajviše sa svojih nastupa na Špancirfestu, a nakon par godina sviranja obrada, vraća se autorskoj glazbi te se nada i albumu.

Dorian Varović rođen je u Lepoglavi prije 24 godine, a trenutno u Zagrebu studira Kineziologiju. Varaždinskoj javnosti poznat je sa brojnih nastupa na Špancirfestu, kao i kroz svoje neke druge svirke u gradu i okolici.

Na pjesmi Stand gostuju i broji poznati varaždinski glazbenici, a ona je tek uvod u kompletan album. Spot je objavljen prije nekoliko dana, dio je sniman i u Trakošćanu. Za spot je zaslužan Viktor Bašić, a Dorian je autor pjesme i teksta. 

Dorian se glazbom bavi jako dugo, a prve kantautorske uratke je imao još kao tinejdžer. Odrastao je na glazbi Seattle grunge zvuka, a iako su mu se stilovi i uzori znatno mijenjali kroz godine,  neki vječni klasici kojima se uvijek vraća su Elvis i Sinatra.

Nakon nekoliko godina sviranja obrada, sada se ponovno vraća autorskom radu.

- Pjesma 'Stand' za mene predstavlja značajan glazbeni korak, a ujedno je i uvertira u album kojem se nadam sljedeće godine. Obzirom na trenutnu situaciju, poprilično je sve nepredvidivo, ali nadamo se najboljem – rekao nam je Dorian.

Kroz vlastiti autorski rad nastoji spajati zvukove bluesa, soula, funka, R'n'B-a i rocka čime stvara sebi svojstven, jedinstven, zvuk. Svojim melodijama nadopunjuje autorske tekstove, tvoreći između njih jedan čvrsti sklad.

Pjesma 'Stand' je refleksija na život, gdje se lirski subjekt u pjesmi osvrće na prijašnja iskustva, događaje koji definiraju osobu kakvom je postao. Ona istovremeno progovara i o bivanju u trenutku, u sadašnjosti. U današnje smo vrijeme sve češće zaokupljeni užurbanim načinom života, preokupirani poslom, obitelji. Sve što radimo, radimo za bolje sutra. Pitanje koje je potaknulo pisanje ove pjesme jest; Što ako? Što ako je danas zadnji dan, što ako sutra nikada neće stići?  

- Ovo me pitanje tjera da zastanem na trenutak, pogledam okolo i unutar sebe te budem zahvalan na svemu što mi je pruženo i što imam. Tjera me da barem na tren pustim brige i jednostavno se prepustim trenutku. Svaka se osoba barem jednom u svom životu zapitala isto, a ova je pjesma moj način poticanja na razmišljanje o istom ističe Dorian.

Uz to, kroz pjesmu se javljaju i motivi oprosta za greške počinjene u prošlosti, prihvaćanju tih grešaka i njihovom uvažavanju, jer bez njih ne bismo bili ono što danas jesmo.

Kao gosta na ovoj pjesmi sakupio je iznimne glazbenike kao goste. Doriana tako prate Jura Geci (Voodoo Lizards, Soul Fingers), Matija Burek i Karlo Merkaš (Jam Ritual), Vid Kralj Novak, Ema Kovačić i Ana-Leona Lončar.

Tekst i glazbu potpisuje sam Dorian, produkciju i aranžman Slavko Vincek (u čijem je studiju – SlavSoundStudios – pjesma i snimljena), a mastering potpisuje Jasmin Barbir (Fusion Mastering).

Uz glazbu, njegova je druga velika ljubav kineziologija koju i studira. Primarni mu je cilj pomoći ljudima da se bolje osjećaju u svojem tijelu, tako da ova naizgled nespojiva kombinacija itekako ima smisla – glazbom hrani njihovu dušu, a kineziološkim znanjem pomaže njihovom tjelesnom boljitku.  

- Glazbu i pisanje gledam kao dio sebe samog, bez toga ne mogu. Potrebna mi je da se osjećam potpuno. Glazba me i puno naučila, gura me u nepoznato, van zone komfora, tamo gdje sam u potpunosti ogoljen, sani uz najdublje misli i strahovi. Bila mi je potpora i liječila me u najmračnijim trenucima mentalnog zdravlja, pomogla mi da iz svega izađem jači, kao pobjednik nad svojim demonima. I u dobru i u zlu, ona me upotpunjuje – ističe Dorian Varović.

Svi koji žele Doriana mogu 'zapratiti' i na društvenim mrežama.

> Facebook --> https://www.facebook.com/dorianvarovicmusic

> Instagram --> https://www.instagram.com/dorianvarovic/

> Twitter --> https://twitter.com/DorianVarovic

> Youtube --> https://www.youtube.com/DorianVarovic

> Spotify --> https://open.spotify.com/artist/5kMLJAuMfUsfcXVworwkHC?si=tXUowLHRRSa1P1Uwghd04w

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video