Vijesti / Scena

odobreni projekti

POVRATAK KONCERATA? Za Varaždin najavljeni Let3, Rundek, Josipa Lisac, Urban, Massimo...

POVRATAK KONCERATA? Za Varaždin najavljeni Let3, Rundek, Josipa Lisac, Urban, Massimo...
Dalibor Urukalovic/Borna Filic/Srecko Niketic/Goran Kovacic/Pixsell

Nakon dugog razdoblja bez sviranja uživo, vrijeme je da se sve polako vrati u normalu.

Ministarstvo kulture i medija osiguralo je preko 5 milijuna kuna potpore glazbenicima u sklopu natječaja 'Jer svirati se mora'.

Natječaj je bio otvoren od 16. studenog do 22. prosinca, a čini novac koji je namijenjen glazbenicima, ne ide direktno njima, već su sredstva namijenjena isključivo organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova, navodi Muzika.hr.

Naime, tim novcima pokriva se najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i slično, a cilj je da se nakon pandemije poveća broj koncerata.

Neki od obaveznih podataka u prijavi bili su i broj dogovorenih, otkazanih i održanih koncerata u 2020. godini, a najviše iznose dobile su agencije poput LAA (710 000 kuna za 37 koncerata), Cepelin Media (1 180 000 za 10 koncerata), Star Production (505 000 kuna za 3 koncerta) i Media Life (300 000 kuna za jedan koncert).

Objavljen je i detaljan popis koja su 92 projekta odobrena te gdje će se svirati u narednih pola godine, a neki od koncerata očekuju se i u Varaždinu. Točan datum nije naveden, ali okvirno već možemo znati dda bi u Varaždinu trebali nastupati sljedeći izvođači i glazbenici.

Darko Rundek & Ekipa svirat će u sklopu turneje u Varaždinu između travnja i lipnja, a Massimo će promociju ploče 'Vještina Boutique' imati kod Vile Bedeković između 15. ožujka i 15. travnja 2021. godine.

Damir Kedžo imat će koncert u sklopu promotivne turneje u varaždinskom HNK do lipnja, a u šestom mjesecu u Varaždin dolaze Nina Badrić i Amira Medunjanin na lokaciju kod Vile Bedeković.

Let3 će prodrmati plato kod bedema Starog grada u svibnju ili lipnju 2021., a istih će nas mjeseci posjetiti i Damir Urban, ali na zasad još nepoznatoj lokaciji.

Josipa Lisac imat će turneju u nekoliko gradova, a jedan od njih je i Varaždin. S koncertima će početi u veljači i završiti u lipnju.

U Arenu Varaždin u travnju dolaze Massimo i 4 Tenora.

Svi navedeni koncerti još nisu potvrđeni te će se uskoro znati više o tome kada i gdje će se održati te hoće li, s obzirom na odobrena financijska sredstva, uopće biti održani.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video