Vijesti / Scena

vž scena

VIDEO Varaždinski bend Vrulja otkriva planove za jesen novom pjesmom

VIDEO Varaždinski bend Vrulja otkriva planove za jesen novom pjesmom
Vrulja

Za prvo predstavljanje te najavu prvog dugosvirajućeg albuma 'Od korijena do pupa' bend je odabrao pjesmu naziva 'Jesenska'

Vrulja je indie rock kvartet iz Varaždina nazvan po mjestu u moru na kojem izvire rijeka ponornica, pri čemu se miješaju slatka i slana voda.

Bend je okupljen kao anti-stres terapija nakon napornog radnog tjedna s motom: 'Muzika zbog muzike i jam zbog jama', da bi svoj sadašnji oblik kojeg sačinjavaju Sabina, Ivan, Tomislav i Ninoslav poprimio u proljeće 2017. godine. 

Iako su do imena došli spontano, ono je postalo dio vizije povezivanja s prirodom - tako je i naziv albuma te mnogih pjesmama okrenut flori i fauni. No, u srži njihovog izričaja nalazi se bunt - uz njega su rasli i kroz njega grade svoju zvučnu sliku i odašilju poruke.

Za prvo predstavljanje te najavu prvog dugosvirajućeg albuma 'Od korijena do pupa' bend je odabrao pjesmu naziva 'Jesenska' za koju su i snimili spot u prostoriji u kojoj inače stvaraju i vježbaju.

Osvrt na temu pjesme dala je vokalistica Sabina:

- Kada sam bila malena, za mene su godišnja doba bila uživanje i opažanje očitog… Proljeće obožavam oduvijek, rođena sam u proljeće i ono najavljuje dolazak topline, buđenje svega što je spavalo. Ljeto sam voljela zbog sunca i mora, a zimu zbog snijega i klizanja… ali jesen... jesen mi nikad nije bila neko godišnje doba koje bi jedva čekala - ono je bacalo lišće krošnjama, najavljivalo dolazak kišnih i tmurnih dana… i samo tu viziju jeseni sam imala. Sad kad sam malo porasla gledam jesen skroz nekim drugim očima, to je prva pjesma s kojom se dotičem prirode, shvatila sam da je jesen u biti najplodnija. Onda kad promijeniš pogled na svijet....počneš ubirati plodove svog rada i truda - kazala je Sabina. 

Ako poslušate pjesmu primjetit ćete da Vrulju odlikuju čvrsta ritam sekcija, melodične kitice te moćni refreni s energičnim i ponekad agresivnim vokalnim dionicama.

Članovi benda inspiraciju za svoj zvuk najčešće pronalaze u stilovima s čvršće strane rocka nastalog u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća, a koji se svira naveliko i razvija u svim smjerovima čak i u današnje doba.

'Jesenska' je dostupna na digitalnim platformama putem odredišne stranice → https://gngr.space/Vrulja-Jesenska, a video broj se može gledati na YouTubeu preko poveznice → https://www.youtube.com/watch?v=bqxGStroJNA. Izlazak albuma "Od korijena do pupa" pod okriljem Geenger Recordsa predviđen je za jesen. Budite u toku.

Vrulja su: 

Sabina Makaj - vokal

Ivan Kronja - bubanj

Tomislav Pintarić - bas gitara

Ninoslav Friščić - gitara

Vrulja na mreži

Bandcamp → https://vrulja.bandcamp.com

Facebook → https://www.facebook.com/vrulja

Instagram → https://www.instagram.com/vrulja_band

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!