Vijesti / Scena

Besplatan ulaz

FESTIVAL NA VIDIKU Gllugl jazz festival ovog vikenda u Centru za mlade P4

FESTIVAL NA VIDIKU Gllugl jazz festival ovog vikenda u Centru za mlade P4
Gllugl Jazz Festival

Posebna vrijednost Gllugl jazz festivala jest u odabiru sastava i repertoara. Ulaz je besplatan.

U organizaciji Gllugl teatra, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Varaždina, od 4. do 6. lipnja u varaždinskom Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 održat će se Gllugl jazz festival.

Ovaj festival redovito se održava od 2018. godine prvog vikenda u mjesecu lipnju, s izuzetkom od prošle godine kada je zbog pandemije koronavirusa festival, nažalost, bio otkazan.

Posebna vrijednost Gllugl jazz festivala jest u odabiru sastava i repertoara.

Naime, organizatori naglasak stavljaju na ansamble i umjetnike iz Varaždina ili one koji su uz Varaždin na neki način vezani – rođenjem, školovanjem ili profesionalnom karijerom.

Također, većina nastupajućih jazz bendova repertoar bazira na autorskim skladbama svojih članova. Svaku večer nastupaju po dva ansambla. U petak, 4. lipnja u 20 sati festival otvara varaždinski sastav The Qurtet.

U 21 sat nastupa varaždinsko – koprivničko – zagrebački bend Vojkan Jocić kvartet i njihov gost, slovensko – hrvatski saksofonist Mihael Györek, inače varaždinski zet. U subotu, 5. lipnja od 20 sati svira koprivnički Behave Community, čiji je jedan od osnivača Ferdinand Buhanec, nekadadašnji basist Varaždin jazz banda.

Iste večeri od 21sat nastupa Trio Bertić – Borovec – Matišić iz Zagreba, u kojem kontrabas svira Saša Borovec, rođeni Varaždinac svjetske glazbene karijere.

Zadanje večeri, u nedjelju 6. lipnja u 20 sati svira varaždinski sastav Buzzers, a u 21 sat festival zatvara bend domaćin, Glluglov glazbeni ansambl Kajtebriga.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a zbog epidemioloških mjera broj publike je ograničen pa organizatori pozivaju zainteresirane da dođu na vrijeme kako bi si osigurali mjesto u dvorani scene Gllugl.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video