Vijesti / Scena

varaždinski Walk of fame

'Regica' dobila svoju ploču: 16. Trash film festival otvoren u Uskoj ulici

'Regica' dobila svoju ploču: 16. Trash film festival otvoren u Uskoj ulici
YouTube screenshot/Trash film festival

Smiljka Bencet-Jagarić nije bila na otvorenju, ali može doći u Varaždin kada želi i vidjeti gdje je vječno upisano njeno ime.

Otkrivanjem ploče s imenom glumice Smiljke Bencet-Jagarić u varaždinskoj Walk of Fame u Uskoj ulici, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu je otvorio 16. Trash Film Festival.

U svom obraćanju publici na otvorenju, gradonačelnik  je nazvao Varaždin gradom festivala i zatim izjavio:

- Nakon Špancirfesta, a prije baroknih večeri, smjestio se ovaj festival koji daje jednu posebnu osebujnost gradu Varaždinu. Uz konzervativno poimanje kulture, mi ovdje imamo nešto drugačije, nešto čime se Varaždin upisao na kartu kreativnih festivala u Hrvatskoj. Ono što je počelo prije šesnaest godina kao, možda, zezancija nekolicine ljudi preraslo je u pravi međunarodni festival. Ne trebamo brinuti za njegovu budućnost jer živimo u trash vremenu, od politike do estrade pa na dalje, tako da organizatorima za buduće festivale sigurno neće nedostajati inspiracije – rekao je gradonačelnik te pohvalio organizatore što su se odlučili postaviti ploču u spomen hrvatskoj glumici Smiljki Bencet – Jagarić koja, na žalost, nije mogla prisustvovati svečanom otvorenju.

Organizatorima festival je ove godine pristiglo čak 1616 filmova, najviše iz SAD-a, Indije, Irana i Brazila. U konkurenciju za festivalsku nagradu Zlatna motorka ušla su 54 film.

Projekcije će se odvijati 17 do 21 sat u kinu Gaj, a dodjela nagrada zakazana je za subotu. Uz službeni, festival donosi i bogat off-program.

U četvrtak filmski kviz i debatu o sociološkom fenomenu televizijskih sapunica, a svake festivalske večeri i koncerte na terasi Caffe bara Elephant. Uz poštivanje epidemioloških mjera, varaždinskoj i gostujućoj publici slijedeća četiri dana 16. TFF donosi pregršt zabave.

Najnovije

Reci što misliš!