Vijesti / Scena

voodoo groove

Baron 22 ima novi singl, poslušajte 'Voodoo Groove'!

Baron 22 ima novi singl, poslušajte 'Voodoo Groove'!
YouTube screenshot

Iza projekta Baron 22 stoji mladi varaždinski glazbenik Hrvoje Kreč...

Baron 22 ima novu stvar – riječ je o pjesmi Voodoo Groove, a objavljena je baš danas s obzirom na simboličnost datuma: 22.02.2022.

Iza projekta Baron 22 stoji mladi varaždinski glazbenik Hrvoje Kreč. Osim u projektu Baron 22, Kreč je sudjelovao i u glazbenom djelovanju bendova Sten Mol i Milicija. I dok je s Milicijom stjecao iskustvo sviranja uživo, u bendu Sten Mol upoznao je kolege glazbenike koji su sudjelovali u prvim koracima Barona 22.

- Godine 2018. odlučio sam započeti sa stvaranjem glazbe slične onoj koju najviše volim, drugačije od žanrova u bendovima u kojima sam dotad svirao. Odlučio sam okupiti glazbenike i snimiti pjesme, a već sam neke ideje imao zapisane u raznim oblicima na računalu, samo sam ih trebao dovršiti i usavršiti. Glazbenik koji me najviše inspirirao za takav projekt bio je Dr. John jer su mi njegove pjesme voodoo tematike bile zanimljive – rekao nam je Hrvoje Kreč.

Kao Baron 22 dosad je objavio dvije pjesme, prva je bila Papa Poison, a druga My Dearest Loa.

Pjesmu Voodoo Groove snimio je kod Marina Kereše. Bas je svirao Dominik Kavur, bubnjeve Nikola Kekez, pjevao je Vinko Gršić, a Kreč je napisao tekst, glazbu i svirao gitaru. Pjesma govori o pozivanju ljudi na slušanje glazbe.

Pjesma je popraćena kratkom animacijom koju je radio Ivan Kreč, a crteže je nacrtao Damir Kreč.

Poslušajte Voodoo Groove, a više o projektu Baron 22 možete saznati OVDJE!

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video