Vijesti / Scena

koncertni ured

Dani Svetog Patrika u Varaždinu: Tri dana koncerata, piva, plesa i gastro delicija

Dani Svetog Patrika u Varaždinu: Tri dana koncerata, piva, plesa i gastro delicija
Ilustracija/Pixabay

Uz to, Varaždin će postati i dio 13. Global Greening projekta tako što će zgrada HNK u Varaždinu biti osvijetljena zelenom bojom.

Koncertni ured Varaždin uz pokroviteljstvo Grada Varaždina te podršku Turističke zajednice grada Varaždin te Veleposlanstvom Irske u Republici Hrvatskoj, u Varaždin dovodi feštu Svetog Patrika! Dašak Irske osjetit će se od 17. do 19. ožujka na Trgu slobode koji će za tu priliku biti zatvoren za promet i transformiran u zelenu oazu.

Program na sam dan Svetog Patrika, u četvrtak 17. ožujka, počinje već od 16 sati i to s irskom gastro ponudom i točenim Guinnessom i Grifom, a od 19 sati publiku će zabavljati Patrick Walker i Hrvoje Sudar te Belfast Food, dok će plesni klub Celtic Fantasy prezentirati i tradicionalni irski ples. Uz to, Varaždin će postati i dio 13. Global Greening projekta tako što će zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu biti osvijetljena zelenom bojom te se pridružiti preko 700 znamenitosti diljem svijeta koje će na taj dan svijetliti zeleno.

Petak je rezerviran za After work party, kako i doliči petku. Već od 14 sati skupite ekipu i završite vikend u stilu pravih Iraca – opušteno uz hladno piće u ruci i irskim rockom „u uhu“. U vikend svirke vas od 20 sati uvode Drowsy Lizards, bend koji u Varaždin dovodi melos irskih pubova, klasičnih balada i pravih veselica. Za zaljubljenike u irski ples, plesna skupina Emerald Steps održat će i radionicu tradicionalnog irskog plesa.

Subotu koristimo do maksimuma. Trg slobode postaje nova 'špica', a uz kavicu i ostale delicije naših ugostitelja, Varaždinci The Rocks of Hy-Brasil sviraju već od 11 sati kao zagrijavanje za večernju rock feštu gdje se na pozornici pridružuju već poznatim The Fakin' Lajsnama od 19 sati uz pravi irski rock – The U2, The Pouges, Thin Lizzy i ostale.

Na društvenim mrežama Koncertnog ureda Varaždin očekuju vas i nagradne igre i detaljnije informacije.

Obilježavanje Dana Svetog Patrika tek je prva suradnja u nizu kojom Koncertni ured Varaždin najavljuje zemlju partner ovogodišnjih, 52. Varaždinskih baroknih večeri – Irsku.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.