Vijesti / Scena

P4 - centar za mlade

KVART 2022 Uskoro počinje jedan od najboljih varaždinskih glazbenih festivala

KVART 2022 Uskoro počinje jedan od najboljih varaždinskih glazbenih festivala
Dino Cafuk/P4

Ove je godine KVART u nešto drugačijem terminu, a time je Varaždin dobio i predsezonski muzički događaj vrijedan praćenja.

Ovogodišnji glazbeni showcase festival KVART 2022, u organizaciji P4 i Udruge V.U.K. trajat će od 23. do 25. lipnja u dvorištu Centra za mlade i nezavisnu kulturu. 

Tako sve posjetitelje čeka tri dana koncerata, a 'nulti dan', koji pada na 23. lipnja, rezerviran je za panel rasprave i snimanje live sessiona. U svemu tome sudjelovat će glazbenici, novinari, promotori i influenceri s lokalne, nacionalne i međunarodne razine. 

Na 'nultom danu' u četvrtak sudjeluju Banfica, Sara Renar, Bore Balboa, Fran Vasilić i Miach

U petak na rasporedu su koncerti jedni od začetnika trapa u Hrvatskoj - KUKU$ i beogradska rap princeza Mimi Mercedez. U subotu dolazi jedna od najvećih senzacija na hrvatskoj sceni - Z++ i cura iz Sarajeva o kojoj svi zuje - Muha

Showcase festival i glazbena industrija 

Varaždinski festival najavili su programski direktor P4 Nino PreložnjakEmir Bešić (DJ E-Base), Toni Čakmazović (Savjet mladih Grada Varaždina) i gradonačelnik Neven Bosilj

- Ovo je četvrto izdanje KVART-a. Počeli smo kao Špancirfest zona u suradnji s Turističkom zajednicom. Ove smo godine htjeli još više obogatiti ponudu u gradu pa smo cijeli festival prebacili u lipanj. Promijenili smo priču jer se fokusiramo na glazbu i glazbenu industriju. Postali smo dijelom showcase festival. To znači da ćemo biti platforma za glazbenike, promotre i novinare koji rade u toj industriji. Doveli smo najjača imena s urbane regionalne glazbene scene. Nulti dan je novost u Varaždinu i na sjeveru Hrvatske. Što se tiče konferencijskog dijela, govorit ćemo o autorskim pravima, digitalnim servisima i na koji način se hrvatska glazba može promovirati na stranim tržištima te o lokalnoj sceni. Ove godine imamo suradnju i s Radiom 808 - rekao je Preložnjak.

O toj suradnji govorio je više Emir Bešić. 

- Drago mi je što kao rođeni Varaždinac, koji već dugi niz godina djelujem u Zagrebu, mogu reći da smo uspjeli dogovoriti dugosanjanu suradnju s P4 i V-U.K.-om. Radio 8080 podržava nezavisnu glazbenu scenu. Ovo je pravi moment i pravo mjesto, poslagali su se naši interesi kroz radionice, sessione i koncerte da pokrenemo prave teme i napravimo platformu za mlade glazbenike. Izuzetno je bitno napraviti kvalitetnu kulturnu platformu za umjetnike s ovog područja. Tu će biti i afterpartyji, glazbeni urednici koje rade svoje emisije na 808. Iva Neljak u četvrtak će započeti sa sessionom. U petak će biti DJ FrenkyBoy, jedan od ljudi koji su pokrenuli inovativne stvari na 808, a u subotu dolazi glavni urednik Radia 808, Ilko Čulić. On je dugogodišnji uspješni novinar i DJ s hrvatske glazbene scene - kazao je Bešić. 

Warm-up party u petak

Čakmazović iz Savjeta mladih istaknuo je da podržavaju sve što se događa u P4 pa tako i ovogodišnji KVART koji prelazi u višegodišnju suradnju. Bosilj je naglasio da Varaždin može biti sretan što ima aktivne mlade. 

- Svojim djelovanjem pridonose da se grad bolje pozicionira na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske. Prošli vikend u Varaždinu nije bilo niti jedne slobodne sobe u hotelu ni u privatnim smještajima. Očekujem sličnu situaciju i sljedeći vikend kada je na redu KVART. Znam da nismo za dugotrajne, sedmodnevne boravke, ali smo sjajni kao vikend destinacija i upravo ovakvi događaji pridonose tome - rekao je Bosilj.

U petak, 17. lipnja, na programu je i svojevrsni warm-up party za KVART, ali ujedno i završni party Kliker festivala. Događaj možete pronaći ovdje

Ulaznica za KVART još ima - mogu se kupiti na webu Entrio sustava ili na prodajnim mjestima Entrio sustava. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video