Vijesti / Scena

Podrumska scena 'Zvonimir Rogoz'

Nakon obnove otvara se scena Rogoz: Prvi koncert održat će Stjepan Jimmy Stanić

Nakon obnove otvara se scena Rogoz: Prvi koncert održat će Stjepan Jimmy Stanić
Josip Regovic/Pixsell

Scena Rogoz nalazi se u HNK u Varaždinu.

U petak, 3. veljače, koncertom Stjepana Jimmyja Stanića & The Boys otvorit će se obnovljena podrumska scena 'Zvonimir Rogoz' koja se nalazi u sklopu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 

Ulaznice za koncert su u slobodnoj prodaji na blagajni Kazališta, a možete ih pronaći i online. Koncert je na rasporedu u 20 sati. 

Obnova pozornice uključivala je građevinsko-obrtničke radove i elektroinstalaterske radove uređenja prostora i zvučne zaštite scene Rogoz.

Projekt obnove Scene Zvonimira Rogoza sufinanciran je od strane Grada Varaždina u iznosu 500.000 kuna kao i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u iznosu 500.000 kuna.

Stjepan Jimmy Stanić  koji se glazbom počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama i  dalje puni klubove i dvorane. Objavio je  10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Posljednji je studijski album pod naslovom '91+' objavio 2020. godine, a snimljen je uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića. Na albumu se našao izbor najpoznatijih pjesama koje još uvijek pjevuše sve generacije: 'Kobila Suzy', 'Mimi', 'Prolazi sve', 'Dimnjačar', 'Jutro će promijeniti sve' i druge. Prošle je godine objavio i live album 'Prolazi sve' te snimku koncerta održanog na Velesajmu.

HNK u Varaždinu ove godine obilježava 150 godina od otvorenja zgrade kazališta i 45 godina otkad je podrumska scena nazvana po Zvonimiru Rogozu. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video