Vijesti / Scena

SCENA

VIDEO 'Inevitably way' novi je singl benda Eco Trip, pogledajte zanimljiv spot!

VIDEO 'Inevitably way' novi je singl benda Eco Trip, pogledajte zanimljiv spot!
Eco Trip

Otkad su njihova dva singla, 'Destiny station' i 'Shipwreck' ugledala svjetlo dana, varaždinski band Eco Trip neumorno je radio na produkciji novog singla – 'Inevitably way'.

Iz benda kažu kako im je ovaj singl posebno drag jer je na njega utrošeno puno više vremena nego na prijašnja dva singla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Željeli smo ovome posvetiti dovoljno vremena da ispadne baš ovako kako treba biti - napominje Jurica Jagetić, gitarist, aranžer i pisac teksta.

Priča je ovo o ljubavi koja prelazi našu atmosferu, i kaosa na zemlji koji je uzrokovan ljudskom rukom. Na svim je mjestima moguće pronaći ljubav i na kraju krajeva, krenuti ispočetka. Pa i na Marsu.


- Za snimanje spota morali smo otputovati na Mars. Teško je bilo odabrati u koji, od 385.000 kratera, ćemo se spustiti. Preciznom kalkulacijom planetarnih slijetanja dotaknuli smo tlo kratera Cassini. Shuttle je prevozio ukupno šest članova posade, odnosno glumačke i snimateljske ekipe i naravno mi. Ne možemo vam točno otkriti na koji smo točno način dospjeli na Mars. Put je trajao sedam mjeseci i svaki detalj snimanja je dogovoren na putovanju. Time nismo trošili dragocjeno vrijeme i kisik na Marsu. Nekoliko kadrova snimljeno je i na samom putovanju kroz prostor i vrijeme. Tamo su nas dobroćudni stanovnici kriomice gledali iza crvenih stijena. Obećali smo ruku mira i kadrove u kojima se oni neće pojavljivati. Za njihovu sigurnost – opisuje bend spot za pjesmu.

Kažu da je spot montiran po povratku na Zemlju.

- Taman u savršeno vrijeme kad je singl u studiju poprimio notu koju smo tražili. Slav sound studios i glavni i odgovorni Slavko Vincek pripremili su nam zvučnu dobrodošlicu koja nas je oborila. Snimka je nakon toga završila na masteringu u Red Records Studio kod Krunoslava Licitara i tada ispred naše montažerke Tee, koja je pjesmi dodala sliku, odnosno montirala kadrove koje smo donijeli sa putovanja – kažu članovi Eco Tripa.

Eco Trip pjesmama voli dati i djeliće duše drugih autora kroz suradnje, pa su na ovom singlu dio sebe dali i Dorian Stipčić kao back vocal. Nino Bregović snimio je bass liniju, a Martin Kozina je na bubnju napravio savršenstvo i tako je kompletirana nova skladba.

Bend Eco Trip nastao je 2018., a danas ga čine Tea Mesarić Rekanović kao vokal, Jurica Jagetić na atmo gitari te Marko Buder na lead gitari. Motivacija za osnivanje benda bila, kako ističu, suštinska potreba za kreativnim i glazbenim izražavanjem. Glazbene kolege im, dodaju iz benda, entuzijastično uskaču u stihove i note, čime svaka pjesma dobije ponešto energije od svakog izvođača.

Žanrovima se, kako kažu, ne zamaraju previše.

- Ima tu svega, od blues i jazz nota, dancea, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova, ali mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo - rekao je Marko Buder.

- Neki nas povezuju s New Ageom, ali formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima - dodala je Tea Mesarić Rekanović. - Glazba koju stvaramo možda i nije toliko zastupljena na našim prostorima, no reakcija okoline pokazuje da bi se itekako mogla održati. Svakim novim singlom želimo stvoriti veću zajednicu individua koji će pratiti ovakav stil glazbe i uživati u djeliću našeg svemira.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video