Vijesti / Špancirfest 2023

25. ŠPANCIRFEST

FRANZ FERDINAND NA ŠPANCIRFESTU! Škotski rockeri bit će headlineri ovogodišnjeg festivala

FRANZ FERDINAND NA ŠPANCIRFESTU! Škotski rockeri bit će headlineri ovogodišnjeg festivala
Tomislav Miletic/Pixsell

Upravo objavljeno!

Franz Ferdinand, rock bend iz Glasgowa, prvi su headlineri ovogodišnjeg Špancirfesta, festivala uličnih šetača koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023. godine. Potvrdio je to danas gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za medije o ovogodišnjem Špancirfestu.

Vezana vijest:

ŠPANCIRFEST Najavljen 25. Špancirfest, ove godine dobiti će i svoje VR izdanje

Koncert će se održati 22. kolovoza, u utorak.

Frontmen Alex Kapranos, Bob Hardy, Julian Corrie, Dino Bardot i Audrey Tait svirat će na velikoj pozornici kod Starog grada. Bend je prošle godine proslavio 20 godina sviranja, a u svojoj bogatoj karijeri objavili su šest albuma, posljednji 'Hits to the Head' 2022. godine. 

Najviše pozornosti privukao je prvijenac 'Franz Ferdinand' (2004), kojim su se probili u sam vrh bendova koji su u prvom desetljeću 21. stoljeća koketirali s indie rockom, vodili se post-punk postulatima te u svoju glazbu uvodili žanrovske odrednice dancea, punka i art rocka.  

Prošle godine su pred 3.700 ljudi nastupili u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u sklopu turneje 'Hits To The Head', a Hrvatsku itekako vole posjetiti. Bili su česti gosti INmusic festivala, a povezanost sa Zagrebom i Hrvatskom istaknuli su nekoliko puta.

Njihovi koncerti pravi su rock spektakl, nekolicina njihovih pjesama postale su dovoljno mainstream da ih prepoznaju i slušatelji koji nisu skloni tom žanru. Potvrđuju to i nagrade – od poznatih Brit Awards (dobitnici dviju nagrada, nominirani za još šest), tu je još i pet nominacija za Grammy, dobitnici su Mercury Prizea, Meteor Music Awards, NME…

Što se tiče karata, ulaz na koncert Franza Ferdinanda na Špancirfestu bit će besplatan.

Na Pan pozornici će, uz headlinere, svirati još sedam imena koja će biti objavljena u narednim danima.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video