Vijesti / Scena

VEČERA ZA 5

Poljoprivrednica Jelena Milec iz Cestice oduševila na početku ovotjedne 'Večere za 5'

Poljoprivrednica Jelena Milec iz Cestice oduševila na početku ovotjedne 'Večere za 5'
RTL screenshot

Jeste li gledali? Slažete li se s ocjenom?

Poljoprivrednica Jelena Milec iz Cestice otvorila je varaždinski tjedan 'Večere za 5'. U goste su joj stigli Božidar Hasan, Božena Breški, Jerko Treska i Stela Pavičić. Jelena se bavi poljoprivredom, a u show se prijavila kako bi promovirala tradicionalnu kuhinju i običaje. Za svoju večeru Jelena je dobila 39 bodova.

"Bio sam osupnut okusima, a najviše energijom gospođe Jelena. Posjeduje energiju šest do osam prosječnih osoba", poručio je Jerko. Desetku su udijelili i Božena te Stela, a devetku je Jeleni dao Božidar. "Što se tiče jela, sve je bilo fino i super, samo mi je malo mjesta bilo", objasnio je svoju ocjenu Božo. Kako bilo, Jelena je na popis namirnica uvrstila jaja, luk, racu, brašno, zelenu salatu, kravlji sir i vrhnje. Pripravu večere poljoprivrednica je započela radom na glavom jelu.

Domaća patka s mlincima prava je poslastica varaždinskog kraja. Domaća zagorska večerja prvo je čega se prihvatila Jelena. Nakon glavnog jela, Jelena se prihvatila deserta - zagorskih štrukli kojima je dala naziv Težački desert. Šumske radosti posljednje su čega se ekipa prihvatila - predjelo koje je sačinjavalo vrganje i mladi luk. Ekipa je hvalila jela pa su pohitali u veseli kombi u kojem su se i upoznali.

Domaćica je kandidate ugostila na tradicionalan način, uz bogatu ponudu aperitiva i hrane prije same večere. "Domaćica je na dočeku bila slobodna i opuštena", pohvalila je Jelenu Božena, a složila se i Stela. "Cijenim to što želi održati nekakvu tradiciju", dodala je Stela. Počastila je ekipu Jelena domaćom šljivom, orahovac i liker od mušmula. Usto, na aperitivu je domaćica predstavila i svoje iznenađenje - kočijašicu i kočijaša s konjima. "Bilo je to spektakularno", oduševio se Jerko. Ekipa se, naime, prije večere provozala kočijom. "Bilo je to prekrasno iznenađenje, nisam se nikad vozila u kočiji", pohvalila je Stela Jelenino iznenađenje.

Nakon silnog oduševljenja vožnjom kočijom, domaćica je ekipu povela za stol - na blagovanje, gdje su ih dočekale Šumske radosti. Vrganji s domaćim jajima svidjeli su se ekipi, no nedostajalo im je dekoracije predjela. "Mrvicu soli mi je falilo, a ostalo je bilo ok", izjavila je o predjelo Božena. "Ja bih gljive bolje usitnila, no to su moje osobne preference", zaključila je Stela.

Uslijedilo je glavno jelo - Domaća zagorska večerja. Patka i kokot s mlincima stigli su ekipi na stol. Prije večere, Jelena je povela molitvu. "Vratilo me u davna vremena, kada sam imala baku", prisjetila se Božena. "Bilo je bogato izgledom, baš je bilo lijepo", komentirala je, pak, Stela izgled glavnog jela. Okusom, patka i mlinci svidjeli su se ekipi. "Bilo je dobro, možda patka malo manje s obzirom na to da je nisam nikad kušala, to je meso koje ne jedem toliko često. Patka mi je bila u redu", komentirala je Stela. Patka je oduševila Boženu, a u konačnici je ekipi stigao i Težački desert.

Težački štrukli bili su pravi klasik na tanjuru, no nije taj klasik prošao bez muke, posebno za jednog kandidata. "Jerko se najviše namučio, vodio je bitku s tom štruklom, mislila sam da će trajati cijelu noć", komentirala je Stela Jerkovu borbu s desertom. "Meni je falio nož pa mi ga je Božo posudio. Bez njegove pomoći teško bi pojela desert", dodala je. Dok je ekipa dovršavala desert, Jelena je gostima udijelila i prigodne poklone.

"Pokloni su bili jako lijepi i zahvalni, ja ću to jako čuvati", poručio je Božidar. I ostatak ekipe pohvalio je knjige i ostale prigodne darove koje je Jelena ekipi poklonila. U konačnici je svojom večerom bila zadovoljna, a čini se da su sretni bili i gosti, koji su Jeleni udijelili 39 bodova.

Najnovije

Reci što misliš!