Vijesti / Scena

rock-jazz-instrumental

VIDEO Hrvoje Šenjug & The Bypassers objavili spot za pjesmu 'Mr. Psycho'

VIDEO Hrvoje Šenjug & The Bypassers objavili spot za pjesmu 'Mr. Psycho'
Foto: Filip Kovačević

Bypassersi su održali nekoliko zapaženih koncerata u sklopu promocije albuma.

Novi bend na glazbenoj sceni, Hrvoje Šenjug & The Bypassers, nedavno je objavio instrumentalni autorski album naziva 'The Cycle Continues'. Sada je u obliku videospota izašla pjesma s albuma pod nazivom 'Mr. Psycho'. 

Debitantski album, u izdanju Croatia Recordsa, dospio je na 19. mjesto ljestvice najprodavanijih domaćih albuma (lista TOP 40). Na albumu se nalazi 7 pjesama koje međusobno čine svojevrsnu cjelinu, a žanrovski pripadaju određenoj kombinaciji rocka i jazza uz primjese klasične glazbe.

Autor glazbe je gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente. To im otvara raznoliku paletu zvukovnih mogućnosti, a sve zajedno u mix i mastering uklopio je Marin Kereša.

Uz glazbu koja je prilično dinamična te traži pozornost od slušatelja uklopila se i zanimljiva ilustracija naslovnice albuma za koju je zaslužna Laura Sajko, akademski obrazovana likovna umjetnica. Iako već nekoliko godina stvara i sudjeluje u raznim umjetničkim i dizajnerskim djelatnostima, ovo je njezina prva ilustracija albuma.

Album je dostupan na svim većim glazbenim platformama za slušanje glazbe (Youtube, Spotify, Deezer...), a Bypassersi su održali nekoliko zapaženih koncerata u sklopu promocije albuma (atrij Starog grada u Varaždinu, Art forest u Međimurju, klub Sax! u Zagrebu itd.).

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video