VIVALDIJEVO REMEK DJELO ‘4 godišnja doba za 3 klavira’ ovog petka u HNK

U petak, 20. listopada, pijanisti Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker za kraj turneje ‘4 godišnja doba za 3 klavira’ izabrali su varaždinski HNK, gdje će u 19.30 sati na energičan način predstaviti Vivaldijevo remek-djelo na tri klavira.

> TJEDNI RASPORED Pogledajte što vas ovaj tjedan očekuje u varaždinskom HNK!

Na koncertu će im se pridružiti i poseban gost, američki pijanist i skladatelj Matthew Mayer.

Četiri najpopularnija Vivaldijeva violinska koncerta u aranžersko-autorskom projektu Mateja Meštrovića za tri klavira prožeta su balkanskim, romskim i jazz ritmovima, a partitura dopušta i pokoju improvizaciju u kojoj svaki od pijanista ima svoj veliki pijanistički i autorski solo.

CD je objavljen u kolovozu ove godine u distribuciji prestižnoga NAXOSA i odmah se našao na Spotify listi 50 najboljih klasičnih izdanja te je bio i na top ljestvicama iTunesa u Americi i Australiji. Djelo ‘4 godišnja doba za 3 klavira’ trenutno se emitira na radio postajama u Americi, Južnoj Africi te Kini.

Nakon što je američka diskografska kuća Navona Records objavila njihovu svježu, energičnu i umjetnički nadahnutu transkripciju koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva 4 godišnja doba, album je osvojio i dvije prestižne nagrade ‘Global Music Awards’- Silver Medal u kategoriji najboljeg albuma i klavirskog trija.

– Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira i harmonici, Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva radikalna obrada prerasta u gotovo potpuno novo djelo – objavio je američki izdavač Navona Records.

Nakon koncerta u foajeu kazališta, možete nabaviti CD ‘4 Seasons for 3 Pianos’ u distribuciji Aquarius Recods.

Cijena ulaznica za parter i lože je 80 kn, a balkon 60 kn.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije