Počinje Festival letećih gitara! Danas koncert Erica Galesa, promocija knjige…

Danas počinje Festival letećih gitara! Svečano otvorenje bit će u 20 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu, no prvi program počinje par sati ranije.

Tako će se u multimedijskoj dvorani Palače Herzer, s početkom u 17 sati, održati promocija knjige Atlantis našeg hvaljenog i uglednog riječkog gitarista i skladatelja Damira Halilić Hala.

Ovo izuzetno vrijedno izdanje knjige moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na ‘domaćem jeziku’, jeziku klasične gitare, dok bi za one koji ne čitaju glazbu ovo mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

U HNK u 20.30 sati počinje koncert Erica Galesa i njegovog benda; Nicholas Hayes na bunjevima i Cody Wright na gitari.

Gales je rođen 29. listopada 1974. godine u Memphisu, a prvu gitaru primio je u ruke sa samo četiri godine, dok su ga sa glazbom Jimija Hendrixa upoznala starija braća. Legende Joe Bonamassa i Carlos Santana smatraju ga jednim od najboljih gitarista na svijetu.

O njegovom talentu dovoljno govori i činjenica da ga je 2006. godine kao glavnog gitarista na snimanju albuma ‘The Band of Gypsys Return’ pozvala orginalna Hendrixova postava, Billy Cox i Buddy Miles.

U svojoj karijeri Gales je objavio 18 albuma, a gostovao je na njih 31 te je surađivao s legendama poput Erica Claptona, Roberta Johnsona i Jimmyja Pagea. Unatoč svim nagradama i snimkama, Gales je najpoznatiji po svojim live nastupima. S obzirom na to koliko rijetko zvijezde poput njega dolaze na naše prostore, bila bi šteta propustiti njegov koncert.

Nakon koncerta, oko 22 sata, u Podrumskoj sceni Zvoninimir Rogoz na redu je jam session.

> PROGRAM Saznajte što vas čeka na ovogodišnjem Festivalu letećih gitara!

Glavni organizator festivala je Turistička zajednica Varaždinske županije, izvršni organizator je udruga Muzički vremplov, suorganizatori su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Karte možete kupiti preko sustava Entrio.hr po cijeni od 50 kuna po danu ili 100 kuna paket za tri dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije