PROGRAM Superjunaci stižu od 6. do 9. rujna u Varaždin na Trash film festival!

Varaždin će idući tjedan biti mjesto okupljanja brojnih superjunaka zahvaljujući 12. po redu Trash film festivalu, koji se održava od srijede, 6. rujna, do subote, 9. rujna.

Naime, tema ovogodišnjeg festivala su superjunaci, a osim filmova, posjetitelje očekuje i bogat popratni sadržaji te koncerti. Valja istaknuti kako su i ove godine svi programi – besplatni.

Festival će svečano biti otvoren u srijedu, 6. rujna, u 19.30 sati u predvorju kina Gaj, a gosti će biti superjunaci Thor i Loki iz Osvetnika, Sister Repentia iz Warhammer 4000, Wonder Woman, Winter Soldier sa štitom Captain America i Starlord iz Guardians of the Galaxy.

– Stižu nam gosti iz Zagreba koji su puno vremena, volje, entuzijazma i novaca potrošili da bi izradili kostime koje nose njihovi najdraži superjunaci – rečeno je prilikom današnjeg predstavljanja programa u Caffe baru Eelephant.

Nakon otvorenja u srijedu slijedi ‘ozbiljniji’ dio. Naime, i ove godine se filmaši iz cijelog svijeta svojim uratcima bore za prestižnu nagradu – ‘Zlatnu motorku’.

Na natječaj, koji su raspisali organizatori festivala iz Udruge Trash, ove je godine stiglo 119 filmova iz 29 zemalja svijeta, a u službenu konkurenciju uvršteno je njih tridesetak koji će biti prikazani u kinu Gaj u četvrtak i petak od 17 do 22 sata i u subotu od 17 do 19 sati.

– Odaziv je, kao i svake godine, dobar, a veseli nas što ćemo gledati filmove Južne Koreje, Argentine, Čilea, SAD-a, Španjolske, Francuske, Njemačke, i Hrvatske, iako manje nego ranijih godina – rekao je Slobodan Runjak, direktor Trash film festivala.

Filmovi su podijeljeni u četiri kategorije: borilački, znanstveno-fantastični, akcijski i horor, a o dobitnicima će odlučivati renomirani stručni žiri kojeg ove godine čine iskonski trasher, filmofil Boris Prole, voditelj VANIME Hrvoje Selec te frontman Atomskog skloništa Bruno Langer. Jednu Zltanu motorku i ove će godine dodijeliti festivalska publika.

U off programu, posjetitelji festivala moći će pogledati dva sjajna filma, a riječ je o remek djelu varaždinskog filma, prvoj sapunici ‘Consuelo‘ koja će prvi put biti prikazana na velikom platnu.

– Osim toga, publici će biti predstavljena crna komedija ‘Život po Moskriju‘, urbani filmski ep studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda – kazao je Runjak.

U sklopu svečanosti zatvaranja bit će ekskluzivno prikazani i isječci iz novog blockbustera Udruge Trash posvećen superjunacima.

– Uz superheroja Disco Ninju, pojavljuje se novo ime na sceni superjunaka, Trash man koji je povezan s munjama i balama smeća, a bori se protiv zla u Varaždinu. Mirek je neprijatelj koji želi isprazniti energiju zemlje, no superjunaci će se svom silom boriti protiv njega – opisao je Tihomir Galevski, producent, scenarist i redatelj.

Osim u filmovima, posjetitelji Trash film festivala za vrijeme njegovog trajanja uživat će u bogatom popratnom sadržaju.

– U srijedu nakon otvorenja svirat će Devastation band na Kapucinskom trgu, nakon čega stiže Atomsko sklonište. U četvrtak selimo u Caffe bar Elephant, gdje će se od 18 sati održati okrugli stol ‘Superjunaci – najveće ikone Trash kulture’, nakon čega će biti održana ‘Kvizna situacija’, koju će moderirati Mario Kovač. Od 21 sat u četvrtak zabavlja AC/DC cover band, dok se u HNK održava predstava ‘Krokodili’. U petak od 20.30 sati na Kapucinskom svira NO’E, varaždinski bend, koji je uvertira za koncert tribute banda ‘David Bowie‘. Fakin Lajsne i Depeche Mode tribute band rezervirani su za subotu, posljednji dan festivala – prepričao je Tomislav Šipek, predsjednik Udruge Trash.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije