GIBAONICA Gramofonske ploče zavladale Elephantom: ‘Glazba može biti kvalitetna’

Ispijanje subotnje jutarnje kave u caffe baru Eelephant proteklo je pomalo neuobičajeno – uz zvukove gramofonskih ploča.

Naime, u organizaciji Fankotonera i Udruge Trash održava se prva po redu Gibaonica koja uključuje sajam gramofonskih ploča, glazbenu slušaonicu te cjelodnevno druženje uz raznovrsne glazbene žanrove. Posebnost je bila i u tome da su posjetitelji mogli zavrtjeti ‘svoju’ ploču pod sloganom ‘Spusti iglu!’.

– Program Gibaonice započeo je jučer Fankotoner večerom, predtulumom s glazbenim odabirima Izbor Eez i Vastaga. Subotnje jutro prošlo je u uživanciji uz kavicu i zvukove gramofonskih ploča. Ima ljudi raznih generacija i to je super – rekao je Tomislav Šipek, predsjednik Udruge Trash, koja je organizator Trash film festivala.

– U planu nam je da uz Trash, Gibaonica postane dio tradicije. Osim toga, za nekoliko tjedana organiziramo i drugo po redu svjetsko prvenstvo u igri ‘Čovječe, ne ljuti se’ – dodao je Šipek.

Miro Dragičević, vlasnik caffe bara Elephant u čijem se prostoru događaj održava, pojasnio je cilj ovakvog pomalo drugačijeg događaja.

– Željeli smo ponuditi nešto novo i pokazati kako glazba može biti kvalitetna, a u centru događanja je druženje i upoznavanje s takvom vrstom glazbe.

Lasci Vastag iz Udruge Fankotoner smatra kako bi se Gibaonica trebala održavati češće jer je super događaj.

– Bazira se na super mjuzi, dobrom zvuku ploča. Nakon dnevnog programa zabava se nastavlja uz nastup DJ-a koji će do ranih jutarnjih sati razvaliti podij eklektičnim izborom iz funk, soul, jazz, hiphop, disco i rare groove glazbene povijesti.

– Pa tko živ, tko mrtav! – zaključio je nasmiješeni Šipek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije