Varaždinski.hr vas vodi na koncert Dead Kennedysa u Zagreb 27. listopada!

Američke legende Dead Kennedys, jedno od najvećih svjetskih imena punk rock scene, 27. listopada po prvi puta dolaze u Hrvatsku u sklopu svoje europske turneje i proslave 40. obljetnice punk rocka.

Najveće ime drugog vala punk rocka i trenutno najveći još uvijek postojeći punk band iz stare garde, američke legende punk i hardcore scene, Dead Kennedys dolaze u četvrtak, 27. listopada, u zagrebački Boogaloo u sklopu svoje europske turneje. To će biti njihov prvi dolazak u Hrvatsku u njihovoj 38 godina dugoj karijeri.

Dead Kennedys su osnovani 1978. godine u San Franciscu i jedan su od najutjecajnijih punk rock bendova koji su utjecali na mnoge bendove i izvan punk rock scene. Svoje ime ne povezuju direkno sa obitelji Kennedy, već sa njihovom tragedijom koju povezuju s krajem ‘Američkog sna‘.

Prvi singl ‘California Uber Alles‘ objavili su 1979. i sa njime odmah uzburkali javnost zbog direknog napada na tadašnjeg guvernera Californije, Jerry Browna prozivajući ga nacistom. Zbog takvih angažiranih stavova mediji su ih prozvali američkim Sex Pistolsima.

Sa svojim prvim albumom ‘Fresh Fruit For Rotting Vegetables‘ koji je objavljen 1980. godine, Dead Kennedys postaju uz škotske The Exploited i britanske U.K.Subs predvodnici druge punk generacije tako postavši uz Ramones najznačajniji američki punk band.

Početak zagrebačkog koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kuna u pretprodaji i 170 kuna na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima:

U Zagrebu: Dirty Old ShopTratinska 18 (online: ovdje), KlotoMasarykova 14, PurgatoryOzaljska 46, Octopus Piercing StudioGundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13.

U Rijeci: Dallas Music ShopSplitska 2A, ON PAROLEhttp://www.on-parole.com/shop/tickets, preko Eventim sistema www.eventim.hr.

Varaždinski.hr poklanja dva puta po jednu ulaznicu najsretnijima. Sve što trebate je u komentaru ispod objave na našoj Facebook stranici napisati najdražu pjesmu Dead Kennedysa, a mi ćemo slučajnim odabirom izabrati dvoje najsretnijih putem aplikacije Woobox u srijedu, 19. listopada, u jutarnjim satima. Sretno!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije