FOTO Sjajna večer u ‘mraku’ Gimneta: ‘Keep on rockin’ in a free world’

U petak navečer u gimnazijskom prostoru, nekad poznatijem kao klub Gimnet, održan je odličan koncert ‘Bez struje’, koji je po mnogočemu bio poseban, a nikog od prisutnih nije ostavio ravnodušnim.

Nakon što je prije nekoliko dana otvorena izložba ‘Zlatno doba Gimneta’, u kojoj su današnjim gimnazijalcima i svim zainteresiranim Varaždincima, kroz izreske iz novina i slike, prezentirani razni koncerti i aktivnosti u Gimnetu, održan je i odličan koncert.

Sve je to održano u sklopu proslave 380. godišnjice varaždinske Prve gimnazije, a ovim je koncertom ujedno završena dvotjedna proslava.

Na koncertu su svirali bivši i sadašnji učenici i profesori Gimnazije, posloženi na pet ‘izmjena’ u krugu Gimneta.

Svirali su tako profesor Dražen Dragović, potom mladi varaždinski, sve popularnij sastav John Doe. Nakon njih svirala je mlada Leona Flower Finocchario, dvojac Capo 3 (sastavljen od profesora Krunoslava Rukelja i Nede Njegač), a posljednje je nastupala četvorka koju čine Hrvoje Horvatić Hax, Luka Špac – poznati varaždinski novinar, koji je u slobodno vrijeme pjevač te dvojica natjecatelja iz Voicea – Marko Domjan i Neven Stipčić.

Koncert je održan praktički u mraku, samo uz rasvjetu svijeća, odnosno mini-lampica, što je cijelom događaju davalo poseban ‘ton’. Ovakav način osvijetljenja imao je svoju simboliku – navodno su jedan od razloga zatvaranja Gimneta bile električne instalacije na zidu.

Uvodno je sve pozdravio Hrvoje Horvatić – Hax, koji sredinom dvijetisućitih bio i jedan od organizatora programa u Gimnetu.

– Pozdrav svima, jako mi je drago da se okupilo ovak puno ljudi, kao nekad u Gimnetu, u kojem se održalo jako puno koncerata tih dvijetisućitih godina. Nadam se da će se i Gimnet ponovno pokrenuti, jer Varaždin treba jednu ovakvu scenu – rekao je.

Profesor Dražen Dragović je program započeo prijevodom pjesme ‘Like a rolling stone’ novog Nobelovca Boba Dylana. Nakon toga prihvatio se i gitare, a potom i svi ostali.

Redom su se mijenjali izvođači, pjesmu po pjesmu, a publika je sve glasnije pljeskala i pjevala popularne rock pjesme, obrađene na vrhunski način.

– Bilo je predivno večeras, nismo se puno dogovarali tko će što svirati, ali je ova spontanost ispala odlično. Publika je vrlo pažljivo slušala, mislim da se uživalo u glazbi, a mi sigurno jesmo. Mislim da bi bila odlična stvar da Gimnet ponovno proradi, jer je kreativnost od velike važnosti za mlade ljude – kazao je Dragović.

Nakon sat i pol sve je završilo zajedničkom svirkom i pjevanjem kultne pjesme Neil Younga ‘Keep on rockin’ in a free world’, što je ujedno i najbolja poruka odlične rock večeri.

Pogledajte i kako je to izgledalo u petak navečer u ‘mraku’ Gimneta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije