FOTO King King oduševio publiku, zanimljiv završni dan Festivala letećih gitara

Festival letećih gitara u subotu je ponudio cijeli niz različitih radionica i nekoliko odličnih koncerata!

Besplatne radionice su se održavale u Klubu Europa Media varaždinskog HNK-a, a u večernjim je satima u predvorju glavnog ulaza u HNK otvorena izložba domaćih graditelja glazbala. Svoje gitare izložili su Arijan i Alan Šabić, David Radanović i Željko Medo Tkalec.

Večer je pak bila rezervirana za svirke. Najprije je nastupao Kelpie, world music duo kojeg čine već spomenuti škotski gitarist Ian Melrose te norveško-njemačka pjevačica i gitaristica Kerstin Blodig.

Vrhunac večeri bila je škotska rock-blues atrakcija King King, dobitnici pet ovogodišnjih nagrada na British Blues Awardsu, a riječ je o sastavu čije albume glazbena kritika opisuje epitetima poput ‘jedan od najboljih albuma moderne blues ere’.

Subotnji program zavšio je jam sessionom u pivnici Medina škrinja, pod palicom The Mindmillsa i Jam Rituala.

Program finalnog dana Festivala

Završni dan Festivala donosi najprije radionice – od 13 sati u Klubu Europa Media u varaždinskom HNK održava se radionica blues rock gitare pod vodstvom Jure Gecija i Tonija Tkaleca. U 14.15 sati Vedran Božić vodi Parlaonicu rock gitare, a u 15.30 Branko Bogunović Pif radionicu akustične gitare.

U 19 sati u gledališu HNK na rasporedu je nastup BJ Cole i Emily Burridge. Nakon predstavljanja programa Flight of Fame na rasporedu su Vedran Božić, Branimir Bogunović Pif i Rocks Mastersi. Oni kojima ni to nije dovoljno mogu nakon 23 sata svratiti na Jam Session u Medinu škrinju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije