VIDEO U subotu King King i Kelpie, zagrijavanje uz Mindmills i Jam Ritual!

U sklopu Festivala letećih gitara subota, 8. listopada, donosi cijeli niz različitih radionica i nekoliko odličnih koncerata!

Sve radionice održavaju se u Klubu Europa Media varaždinskog HNK-a i besplatne su za sudionike.

U 12,15 sati Rene Coner vodi radionicu pod nazivom ‘Percipiranje glazbe kao jezika’.

Jazz bass radionica Aleksandra Vešića na rasporedu je u 13,30 sati, a u 14,45 na Krešimir Tomić Bonzo iz sastava Gadjo Manouche predstavit će način sviranja gipsy swinga.

Škotski gitarist Ian Melrose u 16 sati domaćin je parlaonice o suvremenoj akustičnoj gitari, keltskoj glazbi i glazbenoj produkciji.

U 18,30, u predvorju glavnog ulaza u HNK otvara se izložba domaćih graditelja glazbala. Svoje gitare izlažu Arijan i Alan Šabić, David Radanović i Željko Medo Tkalec.

Večer pripada svirkama pa tako u 19 sati u gledalištu HNK nastupa Kelpie, world music duo kojeg čine već spomenuti škotski gitarist Ian Melrose te norveško-njemačka pjevačica i gitaristica Kerstin Blodig.

Nakon njih slijedi vrhunska škotska rock-blues atrakcija King King, dobitnici pet ovogodišnjih nagrada na British Blues Awardsu, čime su ponovili uspjeh iz 2014. godine. Riječ je o sastavu čije albume glazbena kritika opisuje epitetima poput ‘jedan od najboljih albuma moderne blues ere’…

Ulaznice za koncerte potražite na www.entrio.hr.

I subotnji program zavšit će jam sessionom u pivnici Medina škrinja, koji započinje u 22 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije