VIDEO Festival letećih gitara: Geci i Tkalec pozivaju vas na brojne radionice!

Darko Jurković Charlie, Jerko Novak, Igor Modrić, Rene Coner, Aleksandar Vešić, Jura Geci, Toni Tkalec, Krešo Tomić Bonzo, Ian Melrose, Vedran Božić, Branko Bogunović Pif… Imena su to koji će biti nositelji radionica na Festivalu letećih gitara, koji nas očekuje u Varaždinu od 6. do 9. listopada.

Festival – čiji pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, dok su nositelji projekta Varaždinska županija i Grad Varaždin – osim koncerata i popratnih izložbi veliki naglasak stavlja upravo na radionice, i to, kako najavljuju organizatori – Turistička zajednica Varaždinske županije kao glavni i Udruga ‘Muzički vremeplov’ kao izvršni – u širokom rasponu stilova.

Sve radionice bit će održane u Klubu Europa Media varaždinskog HNK.

U petak, 7. listopada, u 10 sati radionicu jazz gitare vodit će Darko Jurković Charlie, dvostruki dobitnik Porina.

Jerko Novak, jedan od najznačajnijih slovenskih gitarista, nositelj je radionice klasične gitare, koja počinje u 13.15.

U 17 sati na istome mjestu počinje tribina ‘Glazbeni videospot’, koju će voditi redatelj Igor Modrić, koji potpisuje čak 450 uradaka!

U subotu, 8. listopada, u 12.15. Rene Coner ima zanimljivu radionicu još zanimljivijeg naziva ‘Percipiranje glazbe kao jezika’, a u 13.30 Aleksandar Vešić pokazat će kako se svira jazz bass.

Krešimir Tomić Bonzo, član sastava Gadjo Manouche, u 14.45 vodit će radionicu gipsy swing gitare.

Škotski gitarist Ian Melrose vodit će pak parlaonicu o suvremenoj akustičnoj gitari, keltskoj glazbi i glazbenoj produkciji. Početak je u 16 sati.

I naposljetku u nedjelju, 9. listopada, u 12 sati Jura Geci i Toni Tkalec imaju radionicu blues rock gitare, a njima će se kao poseban gost pridružiti Yogi Lonich, priznati gitarist i kompozitor iz Los Angelesa.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista Vedran Božić ima svoju parlaonicu. Ona će se održati u 14.15, a tema je, naravno – rock gitara.

U 15.30 na istome mjestu niz radionica nastavlja Branko Bogunović Pif, jedan od najboljih hrvatskih akustičnih gitarista.

Sve radionice, napominju organizatori, su besplatne! A zainteresirani se mogu prijaviti putem elektroničke pošte na adresu jgeci1@gmail.com.

Bacite pogled i na ostatak sadržaja, ovdje je

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije