Humanitarna koncertna revija ‘Medenjak na finjak’ u petak u atriju Staroga grada

Ekološku i društvenu odgovornost, važnost edukacije, njegovanje tradicije te kulture kvalitete u svojem projektu objedinjuje ‘Medenjak na finjak’, a svoju će priču ispričati kroz sinergiju glazbe, mode, hrane te humanitarnom gestom. Tako će u Atriju Staroga grada, u petak, 16. rujna, u 19.30 sati, početi pokretna audio-vizualna ‘izložba’ sudionika koji pokreću pozitivne vrijednosti grada te njegovih, pomalo skrivenih, kreativnih potencijala.

Nositelj je priče Udruga Medenjak, koja proteklih godina diže razinu ekološkog pristupa hrani, u skladu s godišnjim dobima i autohtonim namirnicama, educirajući svoje članove.

Uz delicije članica udruga te pića domaćih proizvođača, modnu će priču kroz 16 modela ispričati dizajnerica Alenka Mikulan. Koketirajući s glamurom 30-tih godina prošlog stoljeća, detaljima varaždinske arhitekture i prirode te jednostavnošću prirodnih i recikliranih materijala dizajnerica kreira osebujnu, fluidnu igru žene i odijevanja.

Modna revija izmjenjivat će se s višeglasnim glazbenim retro izvedbama poznatih skladbi varaždinskih glazbenica okupljenih u Trio Decoro. Važnost edukacije, glazbene pismenosti koju, stječu u varaždinskoj Glazbenoj školi, tri srednjoškolke objedinjene u ‘Revolution in steps’, pokazat će u svojem nastupu.

Modne detalje, nadahnute tradicijom, tzv. ‘bodece’ predstavit će Klaudija Vukman. Vizažistički dio priče oslikat će kazališna šminkerica Mirela Magdić Fotak, dok će frizerske kreacije izraditi Nikolina Hajsok. Uz umjetničko-gastronomski ugođaj, ‘Mednjak na finjak’ donosi i lijepu humanitarnu gestu.

Naime, aukcijskom prodajom modnih detalja, nastalih vrijednim rukama članica Udruge Medenjak Alenke Mikulan, Klaudije Vukman i Tanje Koščec prikupit će se novac koji će se uplatiti na račun Udruga ‘Jak kao Jakov’. Udruga je to koja brine o djeci oboljeloj od malignih bolesti na području cijele Hrvatske, pa tako i u Varaždinu.

Obzirom da je riječ o događaju čiji je cilj gospodarsko-turističko oplemenjivanje gradskih sadržaja, ‘Medenjak na finjak’ podupire Grad Varaždin. Na sadržajno multimedijski ‘finjak’ dobrodošli su svi koji to žele.

U slučaju kiše, preostaje tek prošetati se do palače Herzer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije