Yaya najavila večerašnji nastup Jinxa: ‘Nitko neće biti razočaran!’

Danas, prvog dana Špancirfesta, na Kapucinskom trgu nastupit će popularni zagrebački bend Jinx. Što nas danas očekuje, a što nas čeka od samog Jinxa u budućnosti, pokušali smo saznati od Jadranke Ivaniš Yaye, frontmenice Jinxa.

– Ne sjećam kad smo zadnji put nastupali u Varaždinu. Meni se sve pomješalo, gdje i kad, drugi mi pričaju kad je što bilo. Memorija mi je jako slaba. Puno je godina, radova, svirki, općenito se sve to već pomiješalo, ali na Špancirfestu mi već jesmo svirali. No kad prolazim ulicama, sjetim se grada – kazala nam je Yaya na početku.

Rad na novome albumu uzeo je svoj danak i to je utjecalo na broj nastupa.

– Zadnji album objavili smo prije šest godina. Što si stariji, to ti godine brže lete. Shvatiš da je prošlo šest godina kao ništa, kao da je bilo jučer – kazala je Yaya.

Kreativnost i uživanje

Najvažnije je, ističe Yaya, voljeti posao koji radiš i uživati u njemu.

– Klasična greška nekih bendova je da žive na staroj slavi, sviraju stare stvari, i to je ono što je nama grozno. Sve dok si kreativan, dok želiš napraviti novu pjesmu i dobro to izvesti, ima smisla da se baviš ovim poslom. Ne bi htjeli da mi padnemo u ponavljanje starih stvari, već nam na živce idu te stare pjesme, koje sviramo već milijun puta, i onda nas veseli kad imamo nešto novo i to novo i bolje sviramo. Ako se ovim poslom baviš iz ljubavi, nešto te tjera da moraš to radit, jer te to veseli, i na kraju krajeva živiš od toga, onda taj produkt mora biti na nekom nivou. Čisto da možeš pogledati sam sebe u lice, a onda da te i drugi mogu konzumirat.

I dok intenzivno radi na novom albumu, Yaya ima i druge ljubavi koje će je i vratiti u Varaždin.

– Sad sam se opet posvetila slikanju, konačno imam atelje, trebalo mi je dugo vrijeme da si organiziram i mogu priuštit atelje. Nedavno sam imala jednu skupnu izložbu u Zagrebu s kolegama iz Berlina.

Sljedeće godine izložba njezinih radova bit će u Galerijskom centru u Varaždinu. Za kraj, pitali smo što možemo očekivati od Jinxa na otvaranju Špancirfesta.

– Bit će lijepo, jer nije kasno, u 9 sati je sasvim fino vrijeme za svirku. Bit ćemo fokusirani i koncentrirani da nešto ne zeznemo. Svirat ćemo i naše najpopularnije stvari kako ne bi razočarali publiku. Svirat ćemo oko sat i pol i nadam se kako nitko neće biti razočaran -zaključila je Yaya.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije