Špancirfest je pred vratima! Pročitajte što nas u Varaždinu čeka prvog dana

Dočekali smo i 18. po redu Špancirfest! I dok smo dosad iščekivali program, pratili koja će glazbena imena doći, kakav će biti ulični program, što ima za klince, a što za odrasle klince, sad je vrijeme da se ozbiljno prione poslu i organizira svaki dan festivala dobrih emocija u tančine! Mi ćemo vam u tome pomoći.

Krenimo od repa! Tko nas u smiraj dana čeka na pozornicama Špancirfesta?

Najveća pozornica smještena u jarku Starog grada nudi vam čak tri odlična izvođača!

Prvo će, s početkom u 21 sat, nastupiti domaće snage, Sowas. Prije nekoliko dana izašao je njihov novi singl ‘Before’, a neki su još uvijek hipnotizirani njihovim prvim singlom.

Nakon njih, u 22 sata i 30 minuta, na istu će se pozornicu popeti Dub Fx i publici dati i više nego dobar razlog za ples.

Minutu prije ponoć pred publiku će na Starom gradu stati Kiril Džajkovski. Riječ je o glazbeniku dobro poznatom po svom spajanju elektronike sa tradicionalnom makedonskom glazbom, romskim limenim glazbenim instrumentima te utjecajem i ostalih balkanskih glazbenih smjerova.

Na drugom dijelu grada nastupit će poznati Splićani okupljeni u bend TBF, koji će, uz pomoć Varaždinskog komornog orkestra, publici kod Vile Bedeković pružiti nezaboravno glazbeno iskustvo. Početak je u 20 sati.

Treća pozornica, na Kapucinskom trgu, mjesto je za one koji žele da je sve baš po njihovom. Jinx počinje u 21 sat.

Valja istaknuti kako ove godine ima i četvrta, ‘sakrivena’, pozornica. Radi se o Kraljevskoj zoni, a tamo će sutra, s početkom u 21 sat, zasvirati više nego znani bend Zabranjeno pušenje.

Kraljevska zona vas poziva već i od jutra, tako od 9 sati možete na kavu, a kroz dan vas čeka okrijepa i nešto za ‘pod zub’.

Treba i dodati kako će vas kraljevska zona već od 19 sati početi pripremati za koncert, dok će nakon koncerta za dobru čagu biti zadužen DJ.

Ulični program

Što bi Špancirfest bio da nema odličnog programa! S početkom u 17 sati na Franjevačkom trgu svoje će performersko umijeće pokazati skupina Trinity. Isti nastup ponovit će na istom mjestu u 19 sati.

Druga performerska grupa, La Srbindola, pokazati će svoje cirkusko-bubnjarske vještine na Franjevačkom trgu s početkom u 17 sati i 30 minuta, a ponovit će ih u 19 sati i 30 minuta.

Mladi Varaždinci, The Yangsters, nastupit će na Trgu slobode s početkom u 17 sati i 30 minuta, dok će bend Capo 3 nastupiti u Gundulićevoj ulici u 18 sati i 30 minuta. Igor Baksa će uveseliti Kranjčevićevu ulicu s početkom u 19 sati.

Park kreative i Vindiland

I posljednje, ali ne i najmanje važno, od 9 ujutro do 20 sati navečer čekaju vas brojne radionice za djecu i odrasle. U 19 sati čeka vas predstava Iš’o Viljo u dućan. Park kreative smješten je u Habdelićevoj ulici

> Park kreative i ove godine: Čak 15 radionica, 10 dječjih predstava i programa!

> DJ, scratching i druge radionice za odrasle na Špancirfestu, prijavite se!

Od 10 do 14 i od 16 do 20 sati možete posjetiti Vindiland, dječje carstvo na Špancirfestu, smješteno uz bedem Starog grada.

To bi bilo to!

Na linku u nastavku možete pronaći detaljni program za sva događanja. Vidimo se!

> Program 18. Špancirfesta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije