Na ovogodišnjem Jailhouse festivalu nema čega nema, evo detaljnog programa!

Već sedmo izdanje Jailhouse festivala je pred nama! Počinje u petak 5. kolovoza i trajat će do nedjelje 14. kolovoza. Ovaj lepoglavski festival koji organizira tamošnja Nezavisna udruga mladih svake godine privlači posjetitelje svih dobnih skupina i sve više poprima regionalni značaj.

Za tih deset dana festivala ekipa iz NUM-a pripremila je nevjerojatno bogat program koji u nastavku donosimo u cijelosti.

Posjetitelje očekuju sportske, zabavne i edukativne aktivnosti, a velik interes, kao i uvijek, vlada za koncertima glazbenih izvođača.

Partner festivala je Turističko kulturno-informativni centar iz Lepoglave, financijsku podršku osigurali su sponzori te glavni pokrovitelj, Grad Lepoglava, a u samoj provedbi festivala udruzi će pomagati volonteri, doznajemo od organizatora.

Važno je naglasiti da se za pojedine radionice i aktivnosti potrebno prijaviti na vrijeme, popunjavanjem obrazaca koji će biti dostupni na Facebook stranici festivala (https://www.facebook.com/jailhouse.lepoglava/) te web stranici (http://jailhouse.num.hr/).

PROGRAM JAILHOUSE FESTIVALA 2016. GODINE

5. kolovoza (petak)

Koncerti – Krešo i kisele kiše, Lemon 3 i Media Stres – 21 sat, Gradski park

Ovogodišnji Jailhouse festival svojim će nastupom otvoriti riječki punk bend “Krešo i kisele kiše”. Bend je osnovan 2008. godine u Rijeci, a čini ga skupina mladih i talentiranih ljudi koji svoju nevjerojatnu potrebu za kreativnim izričajem izražavaju na nevjerojatan način. Spajaju spojivo i nespojivo, predvidljivo i nepredvidljivo, izgubljeno i pronađeno, svjetlost i tamu, zločin i kaznu, strah i hrabrost… Neke od njihovih pjesama imat ćete prilike čuti i u Lepoglavi! Bendovi koji će zagrijati atmosferu su Lemon 3 i Media Stres.

6. kolovoza (subota)

Radionica animiranog filma – VANIMA (6. i 7. kolovoza) – 10:00 – 13:00, Čitaonica Gradske knjižnice Ivana Belostenca, TKIC, 1. kat

Dvodnevnu radionicu animiranog filma vodit će članovi Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina. Cilj joj je razvoj medijske kulture i povećanje ponude edukativno-kreativnih sadržaja u Lepoglavi. Polaznici će se kroz radionicu imati prilike susresti s izradom animiranog filma, a smatramo da se upravo kroz animaciju djecu i mlade najlakše može uvesti u aktivno stvaranje filma općenito. Svi zainteresirani polaznici stariji od 12 godina mogu se prijaviti do 5. kolovoza, a obrazac za prijave pronađite na Facebook i web stranici Jailhouse festivala.

Ljudski stolni nogomet – 14:00, Gradski park

U subotu nas očekuje i Ljudski stolni nogomet s početkom u 14:00 sati u Gradskom parku u Lepoglavi.Ova je aktivnost verzija stolnog nogometa u ljudskoj veličini, a zamišljena je kao natjecanje timova “5 na 5”. Igra se sastoji od pet igrača na svakoj strani s ciljem zabijanja gola u protivnički gol. Kvaka je u tome da su igrači spojeni šipkama te se mogu kretati samo bočno na malom prostoru. Igrači se drže za istu šipku i moraju se kretati u istom smjeru u isto vrijeme kako bi došli do lopte što dovodi do mnoštva zabavnih situacija kako za igrače tako i za gledatelje i navijače. Teren je ograđen drvenom ogradom što znači više igre i manje vremena za jurnjavu lopte. Prijaviti se možete preko obrasca na Facebook i web stranici festivala, na broj mobitela 098 909 8387 te kod organizatora do 13:30.

NUM hakl 3 na 3 – 18:00, košarkaško igralište, Gradski park

Ekipo, jeste li spremni za NUM hakl 3 na 3? Dresovi oprani? Patike uglancane? To se traži! Još malo i okršaj pod obručima počinje! Prvi put hakl se odigrao sada već davne 2002. godine i od tada se održava svake godine. Jedna je to od najdugovječnijih aktivnosti koju organizira Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave. Ove će godine street basket turnir dobiti svoje 15. izdanje. Standardno, na turniru sudjeluje barem 15-ak domaćih ekipa, a prošle je godine ugostio i neke inozemne tako da je prepoznatljivost i vidljivost turnira prešla granice Lijepe Naše. Mi ekipu za ovogodišnji turnir imamo, a vi? Prijaviti se možete preko obrasca na facebook i web stranici festivala te na broj mobitela 099 515 0991.

7. kolovoza (nedjelja)

Lov na blago – 15:00, parkiralište Turistčko kulturno – informativnog centra u Lepoglavi

Nakon izrazito pozitivne reakcije sudionika i posjetitelja na prvom lovu na blago organiziranom u svibnju, novo će se blago tražiti i na Jailhouse festivalu u kolovozu. Nove lokacije, novi zanimljivi zadaci, novi timovi i, naravno, novo blago čeka na nove lovce željne avanture i smijeha. U lovu na blago mogu sudjelovati ekipe od 4 člana, a obrazac za prijave pronađite na facebook i web stranici Jailhouse festivala.

Kino pod zvijezdama – 22:00, Gradski park

Kokice, dekica, dobro raspoloženje te veliko platno i ove će godine biti dio Jailhouse festivala. Vedro nebo, topla ljetna noć i komedija”Narodni heroj Ljiljan Vidić” na platnu definitivno su razlozi za posjetiti ovu aktivnost. Povedite sebi dragu osobu i vidimo se u nedjelju, 7. kolovoza, u gradskom parku od 22:00 sati.

8. kolovoza (ponedjeljak)

Mobile Photo Contest – 17:00, Gradski park

Mislite da znate fotografirati, ali nemate profesionalni fotoaparat? Bez brige – ne treba vam ništa osim mobilnog telefona s kamerom kako biste napravili savršenu fotografiju i pobijedili u Mobile Photo Contestu! Po prvi put ovakva se aktivnost organizira u Lepoglavi u suradnji s udrugom Fotoklub 10K. Natjecatelji će u razdoblju od sat vremena fotografirati na području Lepoglave prema određenim zadanim kriterijima, a konačnog će pobjednika birati stručni žiri. Prijaviti se možete preko obrasca za prijave na facebook i web stranici Festivala, na broj mobitela 097 623 9589 te kod organizatora do samog početka natjecanja.

Predavanje Astronomskog društva – 20:00, Gradski park

Predavanje Astronomskog društva – Lansiranjem prvog umjetnog satelita u orbitu Zemlje 4. listopada 1957. godine započelo je svemirsko doba koje traje skoro šest desetljeća. U ovogodišnjem predavanju Astronomskog društva Lepoglave na Jailhouse festivalu prošetat ćemo kroz tih 59 godina, vidjeti kamo nas je sve tehnologija odvela i koja otkrića i novosti su nam donijele sonde – svemirski izaslanici u ovom našem solarnom sustavu.

9. kolovoza (utorak)

Quiz night – 18:40, Tawan, drugi kat TKIC-a

Quiz night ove će godine doživjeti svoje 5. izdanje na Jailhouse festivalu i jedna je od najposjećenijih edukativnih aktivnosti tijekom Festivala. Svake godine borbe za ulazak u kvotu od 10 timova po četiri člana sve su veće i mjesta se popunjavaju sve ranije. Pitanja su iz godine u godinu sve teža, kategorije se mijenjaju i nadopunjuju, no i natjecatelji su sve bolji, brži i snalažljiviji u odgovorima. Dođite i testirajte svoje znanje, tko zna, možda se baš među vama krije novi Einstein! Obrazac za prijave pronađite na facebook i web stranici Jailhouse festivala.

10. kolovoza (srijeda)

Dramska radionica Kerekesh Teatra (od 10. do 12.08.) – 9:00 h, Tawan, TKIC, 2. kat

Svi koji se žele okušati u glumačkim vodama i naučiti nešto o filmskoj umjetnosti ovog će ljeta doći na svoje! Naime, Kerekesh Teatar i Jan Kerekeš održat će trodnevnu radionicu na Jailhouse festivalu. Uz mnoštvo smijeha, zabave i kreativnog izražavanja na radionicama će se izrađivati maske od gipsa uz meditativnu glazbu, govorit će se o komediji dell’arte, kreirat će se predstava i gledat će se legendarni film Forrest Gump iz kojeg će se igrati filmske sekvence. Polaznici radionice ne mogu biti mlađi od 16 niti stariji od 30 godina. Za sudjelovanje na radionicama možete se prijaviti do 7. kolovoza na broj mobitela 097 623 9589 te preko obrasca koji možete pronaći na facebook i web stranici Jailhouse festivala.

Kreativni caffe – 17:00, Gradski park

Ako želite naučiti izrađivati svijećnjake i podloške za čaše, ova je radionica za vas. Zamišljena je kao druženje djece, mladih i odraslih. Osnovna je ideja da se okupljenima kreativnim radom i druženjem pokuša približiti Festival i događanja u našem mjestu. Dobnih ograničenja nema.

Predstava Kerekesh Teatra “Očeš nečeš, doktor” – 21:00, Gradski park

Svoju 35. obljetnicu Ljubomir Kerekeš obilježava i kao redatelj i glumac u najnovijoj koprodukciji Kerekesh Teatra i HNK-a u Varaždinu. Riječ je o još jednoj pučkoj komediji u kojoj o svakodnevici malog čovjeka progovara kroz svojevrstan spoj zagorsko-montypythonovskog pretjeranog humora i groteske. Predstava je premijerno prikazana 11. ožujka u HNK-u u Varaždinu. Uz Ljubomira Kerekeša u predstavi nastupaju Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk i Zoran Pribičević.

11. kolovoza (četvrtak)

Escape room (Bijeg iz sobe), od 11. do 14.08. – od 16:00 sati u uredu NUM-a (TKIC, 1. kat)

Jesu li vam poznate escape room igre s interneta? Sada ih možete igrati i u stvarnosti kao “real escape room”. Nova je ovo atrakcija koja se tek od nedavno nudi svim zaljubljenicima u trilere, kriminalistiku, logiku i rješavanje zagonetki. Tim od dva člana bit će zatvoren u sobi u kojoj će ih se uvesti u priču o tome što se događa i u kakvoj su se situaciji našli te zašto su zaključani u toj prostoriji. Njihov je zadatak da pomnim promatranjem, traženjem tragova, razmišljanjem, zajedničkim radom i rješavanjem zagonetki izađu iz sobe. U ovoj igri rješavanje problema može biti i zabavno i izazovno. Za sudjelovanje se možete prijaviti za bilo koji od 4 dana u ponuđenim terminima preko obrasca dostupnog na webi facebook stranici Jailhouse festivala.

Predavanje: “Nikola Tesla – vizionar i genije” – 20:00, Gradski park

Iako se život i rad Nikole Tesle nikako ne može sažeti u jedno predavanje, Zoran Koritnik iz udruge Nova akropola iz Varaždina pokušat će nam barem donekle približiti ovog izumitelja, elektrotehničara i fizičara. Koje su to bile glavne pokretačke ideje i najznačajnije točke u životu čovjeka za kojeg se s pravom može reći da je zadužio svijet, čut ćemo na ovom predavanju, a predavač će nam zasigurno reći i koju priču više o Tesli koju zasad još nismo čuli.

12. kolovoza (petak)

Num Nogač 3 na 3 – 18:00, Gradski park

NUM nogač 3 na 3 ove će godine imati svoje treće izdanje na Jailhouse festivalu. Bit će to turnir u uličnom nogometu koji će opet privući velik broj ekipa iz cijelog sjeverozapadnog dijela Hrvatske, no zasigurno će se naći i poneka ekipa iz susjedne Slovenije. Ove godine igrat će se na ispadanje tako da će se igrači morati više truditi i pokazati nam neke od poteza koje možemo vidjeti samo na Nike reklamama. Prijaviti se možete preko obrasca na facebook i web stranici Festivala.

13. kolovoza (subota)

Biciklijada “Po zagorskim bregima” – start u 16:00, Gradski park

USR Sport za sve Lepoglava i BK Lepoglava i ove godine u sklopuJailhouse festivala organiziraju brdsku biciklijadu. Biciklijada okuplja entuzijaste koji vole brdski tip pedaliranja, a zamišljena je kao poslijepodnevno druženje uz pedaliranje, dobru hranu i piće. Vozit će se, kao i do sad, dobro poznatom rutom – Vilinskom špicom. Na Vudelju će za sve sudionike biti osigurana okrepa.

Koncert grupe Aerodrom i predgrupe (Genova, Fajrunt, Treća smjena i Tomislav Goluban) – 20:30, Gradski park

Na Jailhouse festival stiže nam grupa Aerodrom! Sastav je osnovan 1978. godine u Zagrebu te je djelovao do 1986. godine na čelu s frontmenom Juricom Pađenom, a na radost brojnih obožavatelja, nakon 15-godišnje stanke, vraća se na pozornicu 2000. godine. Glazbeno se svrstava u rock bendove tzv. “novog vala”, a njegovi hitovi poput : “24 sata”, “Fratello”, “Obična ljubavna pjesma”, “Stavi pravu stvar”, “Digni me visoko” i “Tvoje lice” slušaju se i danas. Atmosferu za Aerodrom ugrijat će nam bendovi Genova, Fajrunt i Treća smjena s gostom Tomislavom Golubanom.

14. kolovoza (nedjelja)

Sportske igre – 14:00, Sportsko – rekreacijski centar

Želite li aktivno provesti nedjeljno popodne? Rekreirati se? Možete to ostvariti na sportskom druženju na PRC-u. Moći ćete se okušati u boćanju, stolnom tenisu ili pak golfu. Živite zdrav duh u zdravom tijelu i posljednji dan ovogodišnjeg Festivala provedite uz dobru zabavu i zagrijavanje za večernja događanja.

Putopisno predavanje Pamele Konjevod – 18:00, Gradski park

Putovati s malo ili nimalo novaca i pritom se odlično zabavljati, upoznavati nove zemlje, nove ljude, disati onako kako bi mladi čovjek trebao – kako sve to spojiti i ostvariti, objasnit će nam Pamela Konjevod. Grčka, Irak, Nepal, Poljska, SAD, Turska… samo su neke od zemalja koje je do sad posjetila. Putovati preko couchsurfinga počela je prije nešto više od 3 godine, a nešto kasnije odlučila se malo aktivirati po pitanju društvenih mreža kako bi prenijela svoja nevjerojatna iskustva te tako sad vodi facebook stranicu Skinny Chick Travelling na kojoj piše o svojim putovanjima.Kako se provela, što je sve doživjela i bi li sve opet ponovila ispričat će nam na Jailhouse festivalu.

Stand up Vlatko Štampar – 21:00, Gradski park

Ovaj čakovečki komičar karijeru započinje krajem 80-ih izmamivši vlastitoj majci osmjeh na lice nakon nezamislivih porodiljnih muka. Nakon te prve i najkrvavije gaže u životu, mladi je Vlatko na samom početku zavolio nasmijavati ljude oko sebe što radi i dan danas. Svojim nastupima razotkriva vlastito uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu pa ne sumnjamo da će nasmijati i vas. Stoga dođite u lepoglavski Gradski park u 21:00 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije