FOTO ‘Drago mi je što se gramofonske ploče opet vraćaju u modu’

Danas se u Varaždin vratilo lijepo vrijeme, a s njim i Varaždinci na terase gradskih trgova. Međutim, kako bi ispijanje kavica bilo zanimljivije, na Korzu i Kazališnom trgu danas se odvija Vintage day.

> FOTO Dobra stara vremena: Korzo ispunili starinski auti, motori i bicikli

U sklopu Festivala dobrih starih vremena posjetili smo Kazališni trg gdje je sajam gramofonskih ploča ili skraćeno – vinila.

Izlagači su pokazali veoma bogatu kolekciju, a cijene variraju ovisno o stanju samog vinila.

Jedan od izlagača je i Robert Šestak iz Čakovca koji nam je u par rečenica prezentirao svoju kolekciju te koliko dugo se bavi skupljanjem vinila.

– Gramofonske ploče skupljam od osmog razreda te sam veliki zaljubljenik u taj hobi. Sredinom devedesetih prodaja ploča je pala zbog pojave CD-a. Međutim, drago mi je što su se vinili danas vratili i što je s vremenom sve više zaljubljenika u gramofonske ploče, kako onih starijih, tako i mlađih generacija – kazao je Robert.

Robert u svojoj kolekciji ima mnoge žanrove glazbe iz 70′, 80′ i 90′ godina te je ukratko prokomentirao Vintage day.

– Jako mi se sviđa Vintage day, došlo je puno ljudi i pokazalo interes za ploče i nadam se da će se ovakve manifestacije češće događati – zaključio je čakovečki ljubitelj gramofonskih ploča.

Sajam gramofonskih ploča trajat će do 18 sati, a nakon toga održat će se vožnja vintage bicikala.

Ako niste imali planova za subotnje popodne, prošećite do Korza i Kazališnog trga gdje je u tijeku Festival dobrih starih vremena ili Vintage day.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije