FOTO Kombinacija The Mindmillsa, prostora sinagoge i osvjetljenja – oduševila!

Prvi dan 15. Dana performansa, koji su jučer počeli u Varaždinu, zaokruženi su na najbolji mogući način večernjim koncertom u prostoru bivše sinagoge u Cesarčevoj ulici.

Varaždinski sastav The Mindmills izazvao je iznimno dobre reakcije publike, ako je suditi ne samo prema našem vlastitom doživljaju, već i po komentarima koje smo uspjeli uhvatiti po završetku koncerta.

Za tako dobre reakcije nije bila zaslužna samo odlična svirka The Mindmillsa, već i cjelokupni ugođaj – svoj pečat ovoj uspješnoj priči dao je i neobično živopisan ruševni prostor sinagoge, odlično ozvučenje prostora kojeg i nije tako lako ozvučiti i, naposljetku, fenomenalan ‘lajt’, koji je stavio ‘točku na i’.

– Želja nam je bila napraviti poveznicu klasične glazbe s bluesom i rockom. Tako je Melanija na izvela Bachovu Partitu za flautu solo i još jedan komad za flautu od Iana Clarkea, The Great Train Race, na što sam ja dao jednu improvizaciju i malo Haydna… Nakon toga smo počeli žestoko – The Who, Marvin Gaye, Creedence Clearwater Revival, Solomun Burke… – prenio nam je dio iskustva gitarist Jura Geci.

Rene Coner na drugoj gitari, Aleksandar Vešić na basu i Emil Kranjčić na bubnjevima zaslužni su za čvrstu i uigranu svirku, a ispred njih scenom je dominirala pjevačica, ‘povremena’ flautistica, istinski ‘frontwoman’ Melanija Gradečak.

Svirali su The Mindmillsi i tri svoje autorske kompozicije, koje su zvučale prilično obećavajuće.

– Radi se o materijalu koji snimamo u Zagrebu, to će biti naš prvi album. Radi se spoju rocka, popa, soula, teško je žanrovski definirati. Stvari koje smo jučer izveli su ‘Navika’, ‘Znam kakav si’ i instrumental ‘Gejša’. Mislim da će taj materijal ponuditi nešto novo na sceni – uvjeren je Geci.

Svjedoči Geci da su mu mnogi koji su bili na jučerašnjem koncertu rekli da je bilo fantastično, i to se odnosi na sve ono što smo nabrojali – glazba, zvuk, osvjetljenje, prostor.

– I ne samo to. Javio mi se i Zoran Čalić, bivši gitarist Majki, koji sada ima svoj bend. Vidio je fotke i jako bi htio svirati tamo. Isto tako mi se javio još jedan muzičar iz Zagreba, iz istog razloga. U prostoru sinagore očigledno ima nešto – zaključuje Geci.

Koliko smo uspjeli to o čemu je riječ uhvatiti na fotografijama, provjerite sami…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije