Zabavite se i zaplešite na ŠUŠ Microfestu 3. i 4. lipnja u caffe baru Elephant!

Treće izdanje ŠUŠ microfestivala, možda i najmanjeg glazbenog festivala na svijetu, održat će se 3. i 4. lipnja u caffe baru Elephant, a predstavit će se brojni kreativci iz nekoliko zemalja, ali i lokalna glazbena imena.

ŠUŠ MICROFESTIVAL je nastao prije dvije godine kao posljedica djelovanja šuškavac kolektiva u Varaždinu od 2011 godine. ŠUŠ kolektiv je bio odraz nastojanja skupine različitih ljudi da slobodno vrijeme u Varaždinu učine sebi zanimljivijim kroz organizaciju evenata vezanih uz glazbu, DJ kulturu i želju za suradnjom sa drugim interesnim skupinama koje su također bile vezane uz izražavanje uz i kroz glazbu, vizualne i plesne aktivnosti, projekte i akcije.

Tijekom pet godina djelovanja šuš kolektiv je organizirao niz događanja u Varaždinu. Organizirali su slijedeća gostovanja DJ- eva i bendova te samostalnih kantautora i kantautorica: Sara Renar (ZG), ekskluzivni jedini live nastup izvrsnog Ohnokono (KC), Groove On (VŽ), Overflow (KC, VŽ), Punčke (VK, ZG), m85 (Vienna, Aut), Ilija Rudman (ZG), Kontra Crew iz BiH (Sarajevo) – Aldin i slo, Čipkice (ZG), Kezz (Kikinda, Srb), Microslav (ZG), Maja Pa (ZG), Bad Habit crew (VŽ), Simplestickman (vž), Cfsn djsFunk Guru i Phillipe (ZG), Boys don’t cry (VŽ/KC), Miki Solus (ZG) te niza lokalnih DJ-eva.

Surađivali su sa udrugama MOVING iz Novog Marofa, VANIMA iz Varaždina na konceptualnoj večeri ‘Fine mrtve djevojke’ i sudjelovali u off programu na Danima suvremenog plesa u Varaždinu u suradnji sa udrugom Vrum iz Varaždina.

Na prva dva do sada održana šuš microfestivala (0.0 2014. i 0.01 2015. godine) gostovao je niz live izvođača i DJ-eva, a od prošle godine ŠUŠ MICROFESTIVAL poprimio je i međunarodni karakter te su osim hrvatskih izvođača line up obogatili izvođači iz Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Specifično za festival je nekoliko stvari koje karateriziraju i diferenciraju sam festival od drugih sličnih glazbenih art festivala.

ŠUŠ MICRO FESTIVAL jedinstven je po činjenici da se odvija u samom centru Varaždina (samo 50 metara od Starog grada) i odvija se na prostoru od 400 kvadratnih metara na dvorištu, terasi i u unutrašnjosti kluba Elephant.

Na tom prostoru za vrijeme odvijanja festivala kreirane su tri pozornice (dvorište ispod velikog drveta, terasa i unutrašnjost kluba). Stilski je festival orijentiran na soul, jazz, avangardnu i neovisnu elektronsku glazbu, undergound disco house, hip hop, post rock te indie folk… Raznovrsnost sa garancijom kvalitetne neovisne autorske glazbe ili autorskog pritupa (vinyl) DJ- kulturi.

Na samom festivalu je ograničen broj posjetitelja na 250 po danu, što je razumljivo jer je prostor malen i naglasak je na glazbi i ugodnom upoznavanju novih autora i posjetitelja. Unutar samog prostora također za ovu godinu priprema se i izložba eko art rekonstruktora starih stolica i fotelja iz grada Ivanca Smetnjak- JUNK JARD, a unutar festivalskog prostora svoje kreativne inicijative prezentirat će mladi kreativni dizajnerski tim Turkish Hangar.

Ove godine ŠUŠ MICROFEST surađuje i s akademskom slikaricom Ivom Šarić, koje će svojim vizualnim intervencijama osigurati dodatnu ambijentalnu ugodu.

LINE UP 2016:

live: Sowas, Pridjevi, Wi Fly, Irena Žilić, Don_t go, Side project, Fitz H.

DJs: Funk Guru, Antonio Zuza, Jogarde, Aldin, Izbor Eez, Emir Čovran, Maline u maline.

Visuals by Franjo Maltar.

Tijekom popodneva u petak, 3. lipnja, od 17 sati (prvog dana festivala) i u subotu, 4. lipnja, od 10 sati ujutro, posjetitelji festivala mogu uživati u soul, jazz, indie folk i chill glazbi koju za posjetitelje sa vinyla puštaju šuš DJ-evi.

Posjetitelji i izvođači mogu odmoriti uz opuštajuću glazbu u festivalski uređenom ambijentu ispod drveća i uživati u ugodnim razgovorima i rashlađenim napitcima.

Vanjski program festivala u petak i subotu traje do 23 sata, nakon čega se program seli u unutrašnjost kluba Elephant sa live nastupom i DJ-setovima sve do pet sati ujutro. Ovo je vjerojatno najmanji festival na svijetu sa posebnom atmosferom i micro soul festivalskim iskustvom.

Cijena ulaznice po danu nije veća od 5 eura, što festival također stavlja u kontakt sa DIY idejom i naglaskom na 100 posto neprofitnosti festivala s fokusom na pokrivanje uloženog.

Zainteresirani donatori mogu doprinijeti obogaćivanju festivala svojim donacijama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije