Petra Vurušić: Glazba će uvijek biti dio moje svakodnevice!

Petra Vurušić, 22-godišnjakinja iz Varaždina, široj je javnosti postala poznata po svojem nastupu u popularnom glazbenom showu ‘The Voice’, emitiranom na HRT-u, u kojem je iz tjedna u tjedan oduševljavala vokalnim sposobnostima. Iako je za nju natjecanje završilo u polufinalnoj emisiji, Petra nije nimalo razočarana, upravo suprotno.

Ljubav prema pjevanju javila se u Društvu Naša djeca

Za ovu studenticu treće godine hrvatskog jezika i književosti na fakultetu u Rijeci nastup u showu bio je veliko iskustvo, iako je glazba od osnovne škole prisutna u njezinu životu.

– Pjevala sam još u osnovnoj školi u zboru, no pravi interes pojavio se kad sam se učlanila u varaždinsko Društvo Naša djeca, gdje sam išla na tečaj sviranja gitare, a ubrzo nakon toga sam se zaljubila u pjevanje. Zbog toga sam upisala satove pjevanja kod profesorice Zdenke Knapić – ispričala je Petra.

Nakon što je s vremenom usavršila svoj talent , uslijedili su nastupi na raznim festivalima u okolici Varaždina i Zagreba.

– Nakon toga sam upisala fakultet i glazba je nekako pala u drugi plan, no svakodnevno pjevanje u sobi nije izostalo – nastavlja.

Ipak, kaže kako su želja za novim iskustvima i poznanstvima te poriv za samodokazivanjem zaslužni za njezino prijavljivanje na show ‘The Voice’.

– Nisam imala dovoljno povjerenja u samu sebe da se prijavim prošle godine, a nakon što sam pozorno pratila tu prvu sezonu, bilo mi je žao tako da je slanje prijave za drugu sezonu bilo neizbježno.

Petra je na prvom nastupu otpjevala ‘One Night OnlyJennifer Hudson, a iako su se okrenuli svi članovi žirija te je obasipali komentarima, ona je za mentora odabrala Jacquesa Houdeka.

> VIDEO The Voice: Petra Vurušić vrhunski izvela pjesmu ‘One Night Only’

Naporne probe, ali sve se isplatilo

Nakon toga su uslijedili dani ispunjeni probama, ali ništa nije naporno ako to voliš, otkrila je Petra.

– Sa sigurnošću mogu reći da mi je ‘The Voice’ jedno od najljepših iskustava u životu i da mi je znatno obilježio posljednjih šest mjeseci života. Dani u Zagrebu i na HRT-u su bili ispunjeni probama, različitim snimanjima, svakodnevnim druženjima s ostalim kandidatima i s mentorom te njegovim stručnim timom kojeg čine vokalna mentorica Marina Đurović Ćelić te glazbeni producent Tihomir Preradović. Ponekad su probe zbog zahtjevnosti pjesama bile višesatne, a samim time i naporne, no na kraju dana smo i mentor i ja uvijek bili zadovoljni odrađenom probom. Tim Jacques je u sve svoje kandidate, pa tako i mene, ulagao mnogo truda i vremena i malo je reći da sam zadovoljna svakim svojim nastupom.

Petra je i sama priznala kako je borba s tremom bila naporna, ali na kraju je pobijedila.

– Sve do emisija uživo neprekidno me kočila trema i strah od pogreške što se vidjelo na mojim ‘razigranim prstićima’ tijekom držanja mikrofona, no postupnim napretkom u showu moje samopouzdanje i vjera u samu sebe te vlastitu kvalitetu su rasli, a proporcionalno tome, moja trema i svi strahovi bivali su sve manji.

Iako je svaki njezin nastup bio popraćen uglavnom pozitvnim komentarima svih članova žirija, jedan je Petri posebno drag, a nešto će zauvijek pamtiti.

– Moj najdraži nastup je moja posljednja izvedba, u polufinalu, nakon čega sam napustila show. Riječ je o izvedbi pjesmi ‘When We Were Young’ koju u originalu izvodi planetarno popularna Adele. Pjesma u sebi nosi sve moje karakterne osobine – sjetu, nostalgiju, tugu, a ujedno i sreću zbog proživljenog tako da je to bila izvedba u kojoj sam najviše iskazala sebe. U pamćenju će mi, ipak, najviše ostati moja blind audicija i okretanje svih mentora što me odvelo u neku drugu, prekrasnu dimenziju.

> VIDEO Pogledajte nastup Petre Vurušić u polufinalu The Voicea

Iako nije ušla u finale, Petra ima samo riječi hvale za pobjednica druge sezone – Ružu Janjiš.

– Ruža je prekrasna, neiskvarena, skromna i divna osoba anđeoskog glasa koja je uistinu zaslužila pobjedu.

Iako se nakon natjecanja vratila studentskim obavezama, ovo je iskustvo promijenilo njezin život.

– The Voice gledam kao iskustvo koje mi je pomoglo pronaći put u glazbi i nadam se da će mi pomoći u mojim daljnjim planovima – rekla je te dodala kako je u jedno sigurna.

– Glazba će uvijek biti dio moje svakodnevice, bilo profesionalno ili amaterski – zaključila je Petra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije