Vlatko Štampar u Varaždinu: Varaždinci i Međimurci najbolje razumiju moje fore

Uvijek je lijepo vidjeti da se za domaćeg izvođača traži ulaznica više, a pogotovo ako se radi o žanru zabave koji u Hrvatskoj tek uzima zamah – stand up komediji. Upravo je tako bilo jučer, 6. travnja, u varaždinskom Kinu Galerija na nastupu međimurskog komičara Vlatka Štampara.

– S rasprodanim dvoranama je krenulo tek ove godine, ali mene je još uvijek strah za svaki grad hoće li ili neće biti ljudi. Nisam krenuo u to zbog novaca i još uvijek to ne radim zbog toga, želim punu dvoranu da bude super atmosfera, ali lijepo je znati da nisam u minusu -skromno je rekao Vlatko te dodaje da mu je drago da se u Hrvatskoj javlja sve više mladih stand-up komičara jer to jača domaću scenu i potiče napredak.

– Bratec je ‘best of’ prvih nekoliko godina fora i stalno se mijenja, sad je na nekih 80 do 90 posto gotov, svakim nastupom se nadograđuje. Ima publike koja dolazi treći ili četvrti put jer uvijek čuju neke nove fore.

‘Bratec je trd’ naziv je poznatijeg Štamparova programa koji je izveo i pred Varaždincima, dok je ‘Štamparska greška‘ novi materijal za koji kaže kako je na pola puta do finalnog proizvoda.

Budući da Vlatko u svojim nastupima često ističe svoje čakovečke korijene, zanimalo nas je kako takve fore prolaze u ostatku Hrvatske.

– Napravim da to je međimurski, ali to nije međimurski, to je tek tolko da njima zvuči čudno. To su uvijek light fore, a tu u Varaždinu, Čakovcu ili Zagorju je to tek pravi međimurski. Oni točno kuže kaj se događa, oni to kuže puno intimnije, tu su onda tek prave fore.

Vlatko Štampar već se nekoliko puta predstavio varaždinskoj i čakovečkoj publici, no ističe kako trema postoji svaki put.

– Tu je bitno, tu se vrnem tu i tam, ako nekaj zeznem u Splitu, ne moram nikad više ići u Split, ali tu se moram vratit doma, jako je bitno kaj će ljudi mislit i reći – zaključio je.

Ako je suditi po jučerašnjoj punoj dvorani i glasnom smijehu nakon svake fore, Vlatko se doma još uvijek može vratiti bez imalo brige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije