VIDEO Bayloon nuArs Sessiona No.0. doživio internetsku premijeru točno u podne

Internet premijera prvog videa pod nazivom Bayloon, nastalog u okviru nuArs Session No.0.: nuSynergetic Orchestra feat. Elvis Stanić, prvog koncerta sa slušalicama (‘silent’ koncept) koji je održan na ovim prostorima, održan je danas, 10.prosinca, s početkom točno u podne na Muzika.hr.

> NuSynergetic oduševio i pokazao zašto glazba ne smije nestati

U lipnju 2015. godine, Varaždinci i gosti, njih dvjestotinjak, su imali priliku sudjelovati na izvanrednom, za Varaždin i hrvatske prilike netipičan koncert. Događaj je bio smješten u jednu od starih hala Varteksove tvornice, gdje su vrhunski glazbenici nuSynergetic Orchestra i Elvis Stanić oživjeli svojim eksperimentalnim skladbama taj dugo nekorišten prostor.

Nekadašnja tkaonica postala je na trenutak ugodan dnevni boravak u kojem je jednostavna scenografija, formirana starim kutijama i uglavnom tamo zatečenim rekvizitima, otkrila ljepotu i potencijal same hale te povezala glazbenike i publiku u jednu energičnu cjelinu.

Predstavljanje prvog videa ujedno predstavlja i promociju projekta nuArs Sessions i nuSynergetic inicijative široj javnosti, kao i najavu nadolazećih uradaka i događanja spomenute inicijative.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije