Ilija Rudman 26. prosinca nastupa u Varaždinu: Vraćam se na domaći teren

Ilija Rudman, poznati hrvatski DJ,producent, ujedno i vodeća snaga underground disko scene posljednjih 15 godina, nakon ljetnog nastupa na Šuš micro festu 0.01. ponovo dolazi u Varaždin 26. prosinca, kada će sve okupljene u caffe baru Elephant rasplesati svojim izborom glazbe, a s njime smo se družili u njegovu glazbenom studiju u Zagrebu, gdje nam je ispričao svoje planove i dojmove s prvog nastupa u Varaždinu.

– Užitak mi se vratiti u Varaždin i ŠUŠ ekipi, s kojom smo ljetos počeli njihovu sezonu, a 26. prosinca ju i završavamo. Varaždin je malen grad sa malom ekipom, ali je ljestvica postavljena vrlo visoko – započeo je Ilija Rudman priču o svojoj povezanosti s Varaždinom.

Kako kaže, Varaždinci su ga privukli svojim idejama i pogledima na svijet.

– Privukli su me već prvi put, a sada će povratak biti zapravo povratak na kućni teren – otkrio nam je pa nastavio – za sam nastup pripremam jedan All Night set, gdje ću predstaviti neka od nadolazećih izdanja za finski Traveller Recordings, nešto za Chit Chat Records iz Los Angelesa, ali i nekoliko izdanja sa matične kuće Imogen Recordings – otkrio nam je planove za nadolazeći nastup u Varaždinu.

Ilija u svom radu spaja ljubav prema analognom zvuku bez kompromisa i boogie, a njegove maxi singlice stvarno zvuče kao povratak u prošlost. U ožujku ove godine izdao je svoj drugi album naziva True Colours za izdvačku kuću Is It Balearic Recordings iz Velike Britanije, koja je dom izvođačima poput Prinsa Thomasa, Todda Terjea, Charlesa Webstera i brojnih drugih. Prije true Colours je 2011. izdao album The Reveal.

– 2015. godina je bila izuzetno bookirana autorskom produkcijom, tako da su se pored albuma True Colours, koji je izašao početkom godine, nastavila nizati izdanja na različitim izdavačkim kućama poput KAT Records i ISM Records, ali i brojne kolaboracije sa ikonama poput Boyd H. Jarvisa, Cheza Damiera i The Brand New Heaviesa.

Ilija provodi velik dio vremena u studiju, stoga ne čudi da ima preko 70 izdanja diljem svijeta za različite izdavačke kuće, od kojih valja izdvojiti Rong Music, Bear Funk, 2020 Vision, Electric Mind i Red Music Records.

Kako kaže, veliki je perfekcionist u svemu što radi, a obzirom da mu je studio drugi dom, voli da u njemu vlada red, jer kaže da jedino tako može funkcionirati, a osim što je studio savršeno čist, posjeduje i velik broj ploča, ali i brojnu analognu opremu, zbog koje njegova glazba ima prepoznatljiv stil i zvuk.

Također, ispričao nam je i nekoliko anegdota vezanih za samo opremanje studija, ali i otkrio da su velike fotografije koje krase zidove njegova studija zapravo kadrovi iz uvodne špice jedne glazbene emisije na državnoj televiziji, a uz malu pomoć prijatelja, pretvorene su u prava umjetnička djela koja se savršeno uklapaju u ambijent studija.

Kao što smo već rekli, Ilija će nastupiti u Varaždinu 26. prosinca u caffe baru Elephant, gdje će svi okupljeni moći preslušati presjek njegove glazbene karijere, a svojim glazbenim poslasticama će zasigurno rasplesati sve koji će se naći na njegovu nastupu.

Završni godišnji party na kojem će nastupiti Ilija Rudman u all nighter varijanti zagrijat će izvrsna DJ Di. iz Varaždina, dok će za vizualne elemente biti odgovoran Franjo Maltar, a za uređenje prostora ŠUŠ kolektiv.

Cijena ulaznice je 10 kuna do ponoći i 15 kuna nakon ponoći, koje će se moći kupiti na ulazu, a riječ je o cijelonoćnoj plesnoj audio vizualnoj poslastici. Cijelokupni događaj organiziran je suradnji ŠUŠ kolektiva i Caffe bara Elephant.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije