Imagine festival: Acoustic Youngsters, Mind Release i Čagi nastupaju ove subote

Predselekcija Imagine festivala održat će se ove subote, 14. studenoga, u caffe baru Elephant s početkom u 21 sat, na kojem se tri mlada benda natječu za prolaz na nacionalno finale u Zagrebu, gdje ih očekuje prilika za nastup na internacionalnom izdanju Imagine festivala 2016.

Ostale nagrade u finalu su gostovanja na festivalima u Belgiji, Švedskoj, Francuskoj, snimanje singla za izdavačku kuću, gitare i pojačala te brojne druge vrijedne nagrade.

Prvi natjecatelji koji ujedno i otvaraju predselekciju su Acoustic Youngsters iz Varaždina, band kojeg čine Predrag Peharda, Jasenko Lončar, Karlo Biškup, Lovro Vujnovac i Lovro Sabol. Band odlikuje zvukom akustičnih gitara, cajona i violine, a u njihovom repertoaru može se pronaći dobrog starog i poznatog novog rocka uz pregršt energije.

Nakon njih, pozornicu zauzimaju Mind Release iz Ivanca, koji čine Marko Friščić, Karlo Sever, Luka Friščić i Ivan Stanko.

Posljednji natjecatelji su Čagi bend iz Čakovca, a svi izvođači učenici su gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Veći dio sastava postoji tri godine, a ove godine bandu su se pridružili puhaći i violina. U sastavu benda nastupaju Ivan Srnec, Stjepan Požgaj, Paula Štefić, Miriam Jakšić, Filip Belovari, Anja Posavec, Lovro Sabol i Luka Jalšovec.

Gosti večeri su Neven Stipčić i Lovro Kolar, odlično usviran dvojac koji je na varaždinskoj sceni već duže vrijeme prisutan kroz različite bendove. Dečki su ujedno i pobjednici prve predselekcije Imagine festivala u Varaždinu.

Natjecatelje ocjenjuje žiri u sastavu od tri osobe prema kriterijima koji se koriste na Imagine festivalima diljem Europe.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže Imagine festivalu i pruže podršku bendovima koji se natječu. Jedan od kriterija ocjenjivanja je i odnos benda s publikom, tako da će vaša pozitivna energija sigurno pomoći bendovima u njihovom nastupu.

Ulaz na festival je besplatan za sve posjetitelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije