NAGRADNA IGRA: Dijelimo karte za koncert Hladnog piva u Varaždinu!

Uoči koncerta Hladnog Piva u Areni Varaždin ove subote 17. listopada od 21 sat, napravili smo kratki intervju sa frontmenom Mile Kekinom. Što Mile kaže za portale eMedjimurje.hr i Varazdinski.hr uoči varaždinskog koncerta pročitajte u nastavku.

Turneja “Hladno pivo Tour – Dani zatvorenih vrata” je pri kraju. Kako ste zadovoljni s prva tri koncerta u Puli, Splitu i Zagrebu?

– Zasada smo prezadovoljni, a kako je bilo moći ćete vidjeti već danas live spot za pjesmu Mojoj majici. Ako slika govori tisuću riječi onda će ovaj video spot govoriti bar milijun riječi u minuti.

Arena Varaždin posljednja je stanica turneje i jedini zatvoreni prostor u kojem svirate. Postoji li razlika između svirki na otvorenom i u dvoranama/klubovima?

– I jedno i drugo ima svoje draži. Mi smo krenuli od klubova i smatram da su klubovi mjesto gdje se kali zanat. Ako možeš u malo većem kafiću odsvirati koncert i ljudima biti zanimljiv sat i po onda nećeš imati problema na bini kad ćeš imat na rasploganju i svakakva tehnička pomagala od velike rasvjete, pirotehnike, scenografije do razglasa.

U Varaždinu ćemo to dokazati.

Album “Dani zatvorenih vrata” dobio je odlične kritike. Kakva su iskustva “s terena”, kako ga je prihvatila vaša publika?

– Pa desetak pjesama je odmah ušlo u stalnu postavu. Na ovim prostorima, Messi, Vjeruj u mene i Firma su stvari koje moramo odsvirati ali najveći novi koncertni hit je Mojoj majici koja je odmah postala koncertni favorit.

Jeste li osjetili da se neke vaše pjesme upravo zbog svoje tematike više ili manje vrte na domaćim radio postajama?

– Apsolutno. Nekim stanicama je teško ubaciti pjesmu kao Firmu u ljetnu šemu ali to je normalno. Mi znamo napraviti radiofoničnu pjesmu ali smatram da to nisu pjesme koje će privući ljude na koncert i stvoriti fanove. Svaki veliki bend mora imati hit ali i one pjesme koje će ljude pogoditi u dušu.

Angažirani ste u HTV-ovom showu Maestro. Pristali ste radi izazova ili zato što volite klasičnu glazbu?

– Pristao sam jer mi se svidjela ideja emisije. U subotu uvečer će ljudi slušati klasiku i pritom se još i dobro zabavit gledajući mene i druge kandidate kako se borimo s taktovima. Puno sam naučio u ovih par tjedana premda se to možda uvijek ne vidi hahahaah.

Otvorili ste svoju izdavačku kuću Gajba records za koju ste i izdali aktualni album. Što vas je potaknulo na taj korak? Stanje u diskografiji ili?

– Pa klasična diskografije je na umoru, cedeji lagano izlaze iz upotrebe pa smo mislili da barem budem izdavači onog zadnjeg. Ko zna na čemu će se glazba prodavati za par godina. Sami sve plaćamo ali smo zato i jedini vlasnici svojih pjesama što je jako lijep osjećaj.

Planovi za profesionalnu budućnost?

– Puno svirki, novi spot a za Novu godinu smo u Rijeci, a onda ćemo malo odmoriti i priopremiti drugi dio turneje koji kreće na proljeće koncertom u Osijeku.

Publika će čuti presjek najvažnijih pjesama benda, od Đinovskog do posljednjeg izdanja Dani zatvorenih vrata, koje su dečki opisali kao ‘lijepa ljetna šaka u oko’, album na kojem su Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda rekli ‘sve što misle’.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna, za koncert Hladnog piva potražite u Varaždinu (Rock art caffe, Barfly, dvorana Timeout), Ivancu (Kavana Ivana), Novom Marofu (Caffe bar Inn), Ludbregu (Peoples bar), Čakovcu (Caffe bar Arcus, Paladin), Prelogu (City bar), Murskom Središću (Pizzeria Vuri), Palovcu (Domino bar) te Koprivnici (Šareni dućan). Ulaznicu možete kupiti na kioscima Tiska i stranicama Eventima.

DIJELIMO ULAZNICE: Troje najbržih čitatelja koji prvi ispod članka napišu datum održavanja koncerta Hladnog piva u Varaždinu i svoje ime i prezime, dobiva jednu kartu koju podižu na blagajni jedan sat prije koncerta. Sretno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije