Mladen Medak Gaga pred varaždinskom publikom izvodi svoj poznati ‘Kajbare’

Bjelovarski kantautor i šansonijer, Mladen Medak Gaga, autor je glazbeno scenske predstave kabaretskog tipa s elementima stand up komedije ‘Kajbare – zaglazbancije i politikancije’.

Varaždinska publika moći će uživati u nastupu u petak 9. listopada u 19.15 sati i subotu 10. listopada s početkom u 20 sati u kafiću Time Out.

Ulaznica je po cijeni od 30 kuna.

U subotu u Bistrou Time Out nastupaju Habibi trbušne plesačice iz Zagreba od 22 sata. Svakako navratite!

U ulozi običnog čovjeka, kajkavca, Gaga, na sebi svojstven, humorističan način, i kroz igru i kroz pjesmu progovara o svakodnevnim dilemama i problemima ‘malog čovjeka’.

Predstava je do sada izvedena 50-ak puta.

Između ostaloga nasmijala je građane u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Pitomači, Ludbregu, Bjelovaru, Garešnici, Čazmi.

Ove, 2015. godine, predstava je uvrštena u program Međunarodnog festivala kabarea u Zagrebu – 8. Gumbekovi dani, gdje je odigrana tri puta i dva puta je izvedena u sklopu programa Histrionsko ljeto, na Opatovini u Zagrebu, u kolovozu ove godine.

Mladen Medak Gaga – kantautor i šansonijer iz Bjelovara

Glazbom se ozbiljnije počeo baviti 1992. godine, kada je s djelovanjem započeo u glazbenom sastavu ‘Stare staze’, pa je u to vrijeme aktivnije krenuo s pisanjem glazbe i stihova.

Već 1994. godine, Gaga se na samostalnom albumu ‘Starih staza’ pojavljuje kao autor glazbe i teksta za četiri pjesme i još kao autor teksta za dvije. Naredne, 1995.godine, Gaga piše glazbu i tekst za pjesmu ”Ritam ljubavi mi daj”, s kojom”Stare staze” nastupaju na Dori, hrvatskom festivalu izbora pjesme za Euroviziju.

Gaga 1996. godine prestaje s djelovanjem u ‘Starim stazama’.

Nakon toga povremeno piše za druge, a 2003. godine ponovno se aktivnije vraća glazbi, pa i sam nastupa na festivalima. Njegove pjesme, uz spomenutu Doru, mogli ste čuti na ‘Brod festu’ u Slavonskom Brodu, na ‘Zlatnim žicama Slavonije’ u Požegi, na ‘Glazbenom festivalu Podravine i Podravlja’ u Pitomači (1. nagrada 2010., 2. nagrada 2012., 1. nagrada 2014.), na koprivničkim festivalima ‘Od srca’ srcu’ i Festivalu šansone ‘Zvonimir Golob’, na zagrebačkom Chansonfestu, na Festivalu šaljive šansone u Blatu na Korčuli ( na kojem je 2005.godine osvojio Grand prix, a 2007. prvu nagradu stručnoga žirija, dok je 2008. godine za skladbu ‘Petrovi vjetrovi’ osvojio Grand Prix festivala i prvu nagradu publike istovremeno).

Njegova izričajna prepoznatljivost očituje se u jednostavnim glazbenim formama šansonijerskog opredjeljenja i, uglavnom, u epskim, humorističnim tekstovima, koji za teme imaju svakodnevnu preokupaciju običnih, ‘malih’ ljudi ili pak s iste pozicije satirično progovara o politici i političarima.

Tekstovi i glazba su mu ‘pitkiji’, razumljiviji nego većini autora koja ima slično stilsko opredjeljenje, ali istovremeno odbacuje nakanu i ambicije prema visokoliterarnim dometima te osvaja neposrednošću.

Ponekad, kad se raznježi, Gaga ponešto napiše i za djecu. Uz pjesme koje su objavljene na albumima navedenih festivala, Gaga je 2005. godine izdao samostalni nosač zvuka pod nazivom ‘Rupe’.

U srpnju 2011. godine Gaga je objavio novi album, koji prema pobjedničkoj pjesmi s pitomačkog festivala nosi naziv ‘Jezuš, dečki, kak me hiče i druge zaglazbancije’, što sasvim jasno govori da su sve pjesme na albumu šaljive.

Ponekad piše i kraću prozu i dramske tekstove, a vrlo rado, mada ne prečesto, ponešto i odglumi.

Živi u Bjelovaru i radi u turističkoj zajednici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije