FOTO: Uz Single Ladies zatvoren Trash film festival, Jan Štih najveći pobjednik

Mladi zagrebački filmaš Jan Štih najveći je pobjednik jubilarnog 10. Trash film festivala. Njegov film “Terminator: Let’s move on” proglašen je najboljim u kategoriji akcijskog filma, a dodijeljena mu je i Zlatna motorka za najbolji film festivala po izboru publike. Zlatne motorke, osim mladog zagrebačkog filmaša, osvojili su i hrvatski filmaš Hrvoje Mužević te njemački filmaši Christian Zipfel i Oyla Rada.

Glamurozna dodjela festivalskih nagrada Zlatnih motorki održana je u Kinu Galerija, a uz člana stručnog žirija, proslavljenog kazališnog redatelja Ozrena Prohića, prisustvovali su joj i hrvatski redatelj Kristijan Milić, kazališni, filmski i televizijski glumac Stojan Matavulj te mladi redatelj i jedan od prvih osvajača Zlatne motorke Dario Lonjak.

Gosti svečane dodjele festivalskih nagrada mogli su ekskluzivno vidjeti isječke iz najnovijeg blockbustera Udruge Trash koji će svoju premijeru doživjeti početkom iduće godine. Riječ je o povijesnom epu koji je mnoge podsjetio na Gospodare prstenova, Igru prijestolja, Crnu guju i slične filmske i televizijske hitove.

Stručni žiri 10. Trash film festivala u kojem su bili filmski i televizijski redatelj Vinko Brešan, kazališni redatelj Ozren Prohić te novinar i književnik Gordan Nuhanović dodijelio je četiri Zlatne motorke najboljim akcijskim, borilačkim, znanstveno-fantastičnim i horror filmovima festivala.

Zlatna motorka za najbolji znanstveno-fantastični film dodijeljena je filmu Haut njemačkog filmaša Christiana Zipfela.
Filmu Downwind njemačkog filmaša Oyle Rade dodijeljena je pak Zlatna motorka za najbolji horror film festivala.
Hrvatski filmaš Hrvoje Mužević osvojio je pak Zlatnu motorku za najbolji borilački film festivala za svoj sjajan film Samuraj u kojem glavne uloge tumače psi.

Najveći pobjednik 10. Trash film festivala bio je ipak mladi zagrebački filmaš Jan Štih koji je osvojio dvije Zlatne motorke. Njegov film “Terminator: Let’s move on” proglašen je najboljim u kategoriji akcijskog filma, a taj je film najboljim proglasila i festivalska publika.
– Iskreno, u šoku sam. Ovo je prvi filmski festival na kojem sudjelujem i odmah sam osvojio čak dvije nagrade – rekao nam je šokirani mladi filmaš.

Nakon svečane dodjele Zlatnih motorki, 10. Trash film festival je zaključen na festivalskoj koncertnoj pozornici na Kapucinskom trgu nastupima varaždinsko-koprivničkog benda Boys don’t cry te benda Single Ladies iz Novog Sada, jedinog europskog Beyonce tribute banda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije